Astro

Evo zašto su bebe rođene u svibnju posebne

admin 29. travnja 2024.

Peti mjesec u godini uvodi nas u dane okupane suncem i pozitivnom energijom

Mjesec svibanj ima puno razloga za slavlje, a osim toga što nam dolaze topli i dugi sunčani dani, ovo je mjesec u kojem slavimo i Majčin dan. Ovaj dan obilježava ljubav prema našim majkama stoga je povezanost sa djetetom rođenim u ovom mjesecu još veća.

Ako ovog svibnja očekujete svoj “mali paket radosti” ili već imate dijete rođeno u svibnju onda morate znati da postoje i neki benefiti koji su, što narodnim prenošenjem, što znanstvenim istraživanjem, dokazani i potvrđeni.

Osim što su rođene u mjesecu kada slavimo poseban dan svih majki, bebe rođene u svibnju poznate su po svom odličnom fizičkom i mentalnom zdravlju. Istraživanje sa Sveučilišta Columbia pokazuje da ljudi rođeni u svibnju imaju najmanji rizik od bolesti u usporedbi s onima rođenima u bilo kojem drugom mjesecu.

Dakle, mame i buduće mame beba rođenih u svibnju, evo 5 cool činjenica o mališanima rođenim u tom mjesecu.

Oni su rođeni sretni

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da je svibanj najsretniji mjesec u kojem se možete roditi, dok je po istom istraživanju listopad najgori. Osim što je sreća u većini slučajeva na njihovoj strani treba napomenuti da su neki od najvećih dobitaka loto listića i grebalica upravo osobe rođene u ovom mjesecu.

Zvijezde su na njihovoj strani

Bebe rođene u svibnju su ili Bikovi ili Blizanci – dva znaka koje zvijezde jednostavno vole! Rođendani između 1. i 20. svibnja spadaju pod Bikove i poznati su kao pametni, ambiciozni i pouzdani dok svibanjske bebe rođene od 21. svibnja slove kao strastvene i dinamične osobe.

Porod je jednostavniji i lakši

Bebe rođene u svibnju su obično i manjeg rasta, a istraživanja govore da se u tom mjesecu rađaju bebe s najnižom porođajnom težinom. To je očito zbog manjih količina vitamina D koje primaju u maternici tijekom zimske trudnoće. Nadamo se da manja veličina bebe znači malo lakši porod za sve mame!

Obično su noćne ptice

Ovo možda nije dobra vijest za one koji očekuju dijete u svibnju, ali studije pokazuju da oni rođeni u svibnju vole ostati budni do kasno. Očigledno, vaše godišnje doba rođenja utječe na preferencije spavanja i oni rođeni u svibnju idu spavati kasnije od onih rođenih u drugim mjesecima. Ovo znači da ove osobe vole svoje obaveze obavljati noću kako bi po danu imale više vremena za zabavne stvari.

Imaju najljepši dragi kamen

Svaki horoskopski znak ima svoj dragi kamen, a oni rođeni u svibnju imaju sreću da je to upravo smaragd. Ova predivno zelena boja povezana je s dobrim predviđanjem budućnosti, dobrom sreću i dugovječnom mladošću. Smaragd je također jedan od najrjeđih rodnih kamena tako da se sve svibanjske bebe mogu osjećati uistinu posebno.