OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Dobrodošli na portal Elegant.hr

Elegant.hr vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja na portalu koji su podložni niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala Elegant.hr.

Korištenjem bilo kojeg dijela Elegant.hr portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Elegant.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala Elegant.hr i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Elegant.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

Portal Elegant.hr se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te poveznica na vanjske stranice.

Sve sadržaje portala Elegant.hr koristite na vlastitu odgovornost i portal Elegant.hr se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njegovim korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala Elegant.hr isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal Elegant.hr ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti

Portal Elegant.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku portal Elegant.hr neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Portal Elegant.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o pružatelju pristupa Internetu). Ove podatke portal Elegant.hr koristi kako bi došao do informacija kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje, odnosno dodatno ih usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Elegant.hr se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Elegant.hr ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Obveze korisnika

Korisnicima portala Elegant.hr strogo je zabranjeno:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

– objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala Elegant.hr

– objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal Elegant.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati korisničko ime i lozinku.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal Elegant.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisničkih računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Portal Elegant.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Portal Elegant.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Elegant.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno i stavovi redakcije, tako da portal Elegant.hr ne snosi odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Portal Elegant.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića
(HTTP cookies)
Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se
smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu
tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega
računala prilikom sljedećeg posjeta stranice Elegant Star d.o.o.
Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su
kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja,
podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.
Kolačići koji se pohranjuju služe uanalitičke i statističke svrhe i za
funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva.
Ti kolačići mogu bitistalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i
nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tijekom posjeta
stranici.
Kolačićima trećih strana Elegant Star d.o.o. se koristi za dobivanje statističkih
podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji
se prikupljaju uključujuIP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku,
operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju
i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.
Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu
automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće
možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem
računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.
Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika
kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i
omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem
kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili
uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.