FOTO by Instagram @dorasbooklife

Astro

3 horoskopska znaka koja ne mogu živjeti bez knjige

Mia Vodopija 09. kolovoza 2021.

Bilo ljeto, bila zima, upravo ova tri znaka zodijaka će uvijek držati glavu među knjigama

S obzirom na to da je danas Dan ljubitelja knjige, odlučili smo vam otkriti koji horoskopski znakovi su apsolutno ludi za njima. Bilo ljeto, bila zima, upravo ova tri znaka zodijaka će uvijek držati glavu među knjigama!

BLIZANCI

Blizanci uživaju u prikupljanju informacija. Oni žive, dišu i ‘gutaju’ informacije. Za znak Blizanaca, čitanje knjige izvrstan je način da utaže žeđ za informacijama i znanjem. Prirodno je da su oni strastveni čitatelji. Oni će početi čitati samo jedno poglavlje, a zatim će nekoliko sati kasnije završiti s cijelom knjigom. Planet koji utječe na komunikaciju, Merkur, vlada Blizancima i to je jedan od faktora koji rezultira ljubavlju prema čitanju.

Danas slavimo Dan ljubitelja knjige!

Naravno, Blizanci su znak koji predstavlja i svestranost, što znači da oni uživaju u raznim žanrovima. Svidjet će im se sve od onoga što se temelji na povijesnim činjenicama, preko napetog trilera, do lakih komičnih romana. Mnogo čitanja utječe i na vokabular i bolje vokaliziranje misli, s čime Blizanci nemaju problem.

DJEVICA

Djevica je još jedan znak kojim vlada komunikativni Merkur te obožava čitati. Djevica čita za vježbanje uma, što se razlikuje od razloga zbog kojeg Blizanci čitaju. Blizanci to čine zbog snažnog poriva i gladi da stalno uče nove informacije. Djevica se bavi očuvanjem mentalnog zdravlja, a knjige su metaforička težina za aktiviranje i izgradnju moždanog mišića.

Djevica će pojesti zdrav obrok, vježbati u teretani, a zatim će im um biti stimuliran za trošenje vremena na dobru knjigu. Definitivno će izabrati knjigu umjesto Netflixa, osim ako ne postoji informativni program. Međutim, čitanje je jedna od omiljenih aktivnosti za Djevicu.

JARAC

Nije iznenađenje da su oni rođeni u znaku Jarca strastveni čitatelji. Žele zadržati svoj um oštrim i britkim te žele učiti nove stvari kako bi se poboljšali u svim područjima života. Pogotovo kada se radi o bilo čemu što ima veze s poslom ili knjigom za samopomoć. Jarci žele ostati organizirani.

Baš kao i Djevica, Jarac bi izabrao čitanje umjesto gledanja televizije kao način opuštanja. Nije vjerojatno da će čitati izmišljeni ljubavni roman iz kojeg neće steći mnogo znanja. Povijesne činjenice, kao i knjige koje pokrivaju aktualne svjetske događaje, te literatura o svemiru i svemirskim tijelima ono su u čemu bi Jarac najviše uživao.

Nadamo se da ste se prepoznali u jednom od ovih znakova. Ako vaš znak ne spada u ova tri navedena, to ne znači da vi ne čitate ili da vam je različita literatura odbojna.

Neovisno o znaku i astrologiji, čitanjem pomičemo granice uma i ostajemo mentalno duže mladi. Uživajte u svojoj najdražoj knjizi na današnji Dan ljubitelja knjige!