Zabava

Danas slavimo Dan ljubitelja knjige!

admin 09. kolovoza 2023.

Koja je vaša najdraža knjiga?

Od mirisa starog lista papira knjige neke stare zbirke pa sve do mirisa novog kupljenog romana – sama pomisao na knjige u nama budi lijepe osjećaje! Kao dijete uživali ste u kratkim pričama, dugim knjigama i obožavali ste onu svoju sposobnost da se tako snažno izgubite u priči da se na kraju samo pitate – kad ću pročitati iduću?

Ako i vas obuzimaju isti ti osjećaju onda spadate u onu grupu ljudi koja danas slavi svoj dan – dan ljubitelja knjige!

3 horoskopska znaka koja ne mogu živjeti bez knjige

Prve knjige dolazile su u formi rezbarenja na kamenim pločama, a revolucija je krenula izumom tiskarskog stroja. Korak dalje, razvoj tehnologije i jeftino printanje učinili su knjige dostupne masama koje su se u njih jednostavno zaljubile.

Kako proslaviti ovaj dan?

Svi vi koji knjige čitate na dnevnoj bazi pokušajte na ovaj dan, ne samo pročitati knjigu, već dopustiti nekom drugom žanru da vas pokuša očarati.

Ako do sada niste pokušajte zaroniti u nepoznato s dobrom misterijom ili se prepustite nekoj vrućim romansama. Na ovaj dan pružite priliku nekom novom žanru i proširite vidike u nekim drugim smjerovima.

Za sve one koji se tek upoznaju s čarima dobre knjige obilježite ovaj tako da odete u knjižnicu i iskoristite sve benefite koje nam one pružaju. Od bogatog izbora žanrova do dobrog savjeta knjižničara, svatko će pronaći nešto u što će se zaljubiti.

Top 10 knjiga koje će vas opčiniti ovog ljeta

Živimo u vremenu kada slobodno možemo uživati sve blagodati knjige, za razliku od srednjeg vijeka kada su stvari drugačije funkcionirale. Prije niste mogli uzeti knjigu van biblioteke zato što su one bile vezane lancima, a sve zbog velikog broja krađa. 

Još jedan način za proslaviti ovaj dan je uz hladni koktel u krugu prijatelja (također ljubitelja knjige) komentirate najbolja štiva koja ste pročitali i koja planirate pročitati. Ako se spremate na more ili ste već tamo razlog više za uživanje u hladu i dobroj knjizi.