FOTO by Instagram @lilio_photos / @kranjskagora

Putovanja

Jezero Jasna – mjesto u Sloveniji koje zaslužuje našu pažnju

Daria Lovrić 26. travnja 2024.

U moru prelijepih destinacija, ponekad zaboravimo na divne lokacije koje se nalaze u našoj blizini

Jezero Jasna nalazi se na samom izlazu iz Kranjske gore na Vršičkoj cesti. Iako nije popularno kao Bled i Bohinj, svojom nas je ljepotom očaralo. Na samo sat vremena udaljenosti od Ljubljane, na vratima Triglava – slovenskog nacionalnog parka, pronaći ćete mir i čarobne prirodne ljepote.

Ono što nas posebno oduševljava je refleksija dramatičnih planina u kristalno čistoj vodi. Veličanstven preslik planina u jezeru stvara idealnu kompoziciju za savršenu fotku koja će osvojiti društvene mreže, a i vječno će ostati urezana u vaša sjećanja.

Osim što možete uživati na azurnom jezeru, okolno područje se sastoji od predivnih biciklističkih staza i staza za šetnju. Odvojene od ceste, staze prolaze kroz prirodu i vode do zanimljivih lokacija ili susjednog mjesta.

Kako bi se što lakše orijentirali, na svakom raskrižju vam pomažu oznake, odnosno putokazi. Kako bi što aktivnije uživali na Jezeru Jasna, možete ponijeti svoje bicikle ili ih iznajmiti u Kranjskoj Gori.

Kako bi imali što bolji pogled na cijeli kraj, možete se popeti na šest metara visok drveni toranj – prirodne kadrove koji se oslikavaju u vodi ne želite propustiti.

Jezero Jasna svoje goste oduševljava tijekom cijele godine – ljeti se oni najhrabriji, željni osvježenja kupaju u jezeru, dok je zimi doživljaj grijati se na suncu i piti kuhano vino.

Svake je godine dio oko jezera sve više uređen i bogatija je turistička ponuda. Osim za kupanje i sunčanje, Jasna je popularno odredište i za ribolov.

Jezero Jasna je veličanstvena prirodna atrakcija i od nas zaslužuje čistu desetku. Ako putujete iz Zagreba, sve što vam je potrebno su dva i pol sata putovanja i vinjeta.