Astro

Kompletan horoskop za Siječanj

Engineer 02. siječnja 2024.

Saznaj što ti zvijezde donose na početku godine

OVAN

Zdravlje:

Ovo je mjesec u kojem će mnogi pripadnici ovog horoskopskog znaka zbog raznih pritisaka imati osjećaj iscrpljenosti i umora koji bi se mogao i jednim dijelom pripisivati promjenljivim vremenskim uvjetima. Uz dobru kuru vitamina ili uz barem minimalnu promjenu na prehrambenom planu bilo bi puno lakše. Tijekom mjeseca odvojite vrijeme za sebe i za dovoljno sna. Vanjski izgled bit će takoreći solidan, ali će se ipak vidjeti da niste u najboljoj formi.

Posao:

Ovo je vrijeme egzistencije. Osjetit ćete kako imate više obaveza i poslova nego inače što može lako rezultirati neraspoloženjem i gubitkom entuzijazma. Međutim, ako se dobro i na vrijeme organizirate stići ćete obaviti sve i još k tome ukrasti malo slobodnog vremena. Ako drugačije ne ide, smanjite tempo. Financijski ste stabilni, odnosno bez većih briga.

Ljubav:

Po pitanju emocija ispada da ćete biti dosta zatvoreni. Nije to samo zaborav prisilnih ljubavnih romansa nego je ovo vrijeme stvoreno da se povratite k sebi, te da probudite uspavane osjećaje općenito za ljude oko sebe.

BIK

Zdravlje:

Siječanj je nastavak ne baš najsnažnijeg emotivnog fizičkog i psihičkog stanja. Ovo su dani kada je zaista poželjno da napravite plan kada i gdje ćete obaviti rutinske i obavezne preventivne preglede. Također, obzirom na već dugo prisutne poteškoće u pogledu fizičkog zdravlja isplanirajte kako ćete i u kojem razdoblju djelovati na sebe da biste bili što izdržljiviji i jači. Posvetite se barem informativno što sve unosite u Vaš organizam i što sve loše činite za sebe.

Posao:

Započinje razdoblje u kojem ćete se lagano vraćati svojim dnevnim obavezama, iako to neće biti puni tempo niti ulaganje vaše stopostotne snage u poslove i radne zadatke. Nemojte se nervirati ili imati osjećaj grižnje savjesti ako neki dan preskočite neku od obaveza…. tako je svima….s amo da ne pređe u naviku i stalnost. U domaćinstvu nemojte još u ovom razdoblju započinjati neke preinake i velika čišćenja jer neće vam ići od ruke. Većina zastoja na profesionalnom planu bit će isključivo Vaša pogreška.

Ljubav:

U ovom periodu razmišljanja o ljubavi bit će zamorna i dosadna. Nikako nećete moći shvatiti kako ste to vi prošli tako loše u životu, a zapravo niste. Bilo bi dobro da što manje prekapate po svojoj duši i po svojim sjećanjima. Moguće je da čujete nešto…neku priču o svojoj bivšoj ljubavi koja će vas uznemiriti, razočarati ili naljutiti.

BLIZANCI

Zdravlje:

Vrlo je vjerojatno da će mnogi pripadnici ovog horoskopskog znaka poželjeti promijeniti nešto na sebi, u sebi ili oko sebe i to je dobro aspektirano. Doista svaka promjena koju započnete više je nego dobrodošla. Obavite neke preventivne preglede i pokušajte ugurati u ovo sve i zubara!

Posao:

U ovom mjesecu mogli biste imati kratki izlet, put, vikend – nešto zanimljivo i bez bitnih problema, poteškoća i zastoja. To je sve aspektirano vrlo iznenada ali svejedno i vrlo ugodno. Poslovi koje ćete obavljati bit će rutinski i nema nekih stresova i razočarenja. Ovo je vrijeme u kojem je dobro da započnete neke veće akcije, ambicije, ako treba od kuće do posla. Dobro je započeti razmišljanja o većim investicijama s obzirom na to da se otvaraju neke dobre staze za ta područja. Ako ovog trenutka nemate završenu takvu projektnu ili ideološku dokumentaciju, vrijeme je za početak iste.

Ljubav:

Nažalost ovo nije razdoblje nekih ljubavnih razvijanja u smislu partnerskih odnosa, ali nije sve u tome, već je ponešto i u odmaku od teških ljubavnih priča. Ako se dogodi da vam se dopadne jedna osoba neka to bude nešto što vas naročite ne opterećuje jer nikako ne biste sada trebali razmišljati o tome da sebi natovarite novu tešku životnu obavezu. Nije vrijeme za velike odluke, barem što se mnogih pripadnika ovog horoskopskog znaka tiče.

RAK

Zdravlje:

Dobro ćete se osjećati i dobro ćete izgledati. Može biti nekoliko dana da ne budete u top formi, no svakako ćete mjesečnu bilancu svesti na pozitivan rezultat. Osobe koje se oporavljaju, imat će puno snage i volje, dok oni koji se hvataju u koštac s nekim dijagnozama imat će sve prednosti prilikom svojih napora za zdravljem. Većina pripadnika ovog znaka bit će u vrlo dobroj psihi-fizičkoj kondiciji.

Posao:

Vrijeme je pogodno za realizaciju nekih koraka koje ste vjerojatno započeli odavno. Za neke ovo je idealno vrijeme za nove sadržaje tipa edukacije ili dovršetka nečega ili upoznavanja nove sfere koja bi vam mogla u budućnosti biti od koristi izvrsno je vrijeme za prve korake. Ako se spremate podignuti kredit, reprogramirati neki dug ili sličnu investiciju u narednim tjednima vrijeme je pogodno za to.

Ljubav:

Netko će vas iznenaditi lijepom gestom ili lijepim ponašanjem te nemojte odbiti simpatiju ili nečiju naklonost. Čak i ako se radi o pokušaju da vam se draga osoba opravda za neko tzv. nedopušteno ponašanje prihvatite to jer ima puno razloga za nastavak dobre komunikacije. Održavajte prijateljstva i dobre odnose s ljudima, te brinite za zdravlje ukućana. Posjetite neke drage osobe na koje te već zaboravili.

LAV

Zdravlje:

Ovo je vrijeme kada ćete na van dobro izgledati i imati prilično dobro sačuvanu samokontrolu i samodisciplinu. Ako se pojedinim pripadnicima ovog horoskopskog znaka budu događali dani tuge, depresije, ili jednostavno neraspoloženja, nemojte se previše zabrinjavati oko toga. Sve je to posljedica nekih prijašnjih stresnih i bolnih situacija. Ocijenite koliko je vrijedno za nečim žaliti, i da li se sami možete izboriti protiv takvih osjećaja. Realnih zdravstvenih problema ne biste trebali imati.

Posao:

Na poslovno egzistencijalnom planu dogodit će vam se zanimljivi razgovori i nova poznanstva ili prilike koje biste mogli uzeti u obzir prilikom budućih planova oko toga od čega i kako ćete živjeti. Moguće je da u ovim danima odlučite i osmislite potpuno novi zaokret i da se počnete intenzivno baviti razmišljanjem o nekom stopostotnom zaokretu. Ništa nije nemoguće samo morate odlučiti što točno želite kako biste to mogli i ostvariti.

Ljubav:

Nudite će vam niz manjih prilika u kojim biste mogli doživjeti više romantični trenutaka nego je do sada to bila praksa u Vašem slučaju. Moguće je da ćete opet imati bliske susrete s osobama vezanih uz Vašu prošlost, a vi odlučite što je najbolje za vas. Uvijek je najbolje slušati vlastito srce i vlastitu savjest.

DJEVICA

Zdravlje:

Zubi i glava za mnoge mogu postati problem. Oba slučaju su posljedica nemara, nebrige ili pretjeranog uživanja u cigaretama i alkoholu. Pojedinci bi mogli imati žestoku glavobolju izazvanu nepotrebnim uplitanjem u neke odnose. Prije nego li se upustite u razrješavanje tuđih problema, vidite kako stojite sa svojim osobnim, i razmotrite što vi trebate da biste bili zadovoljni i sretni. Ne dozvolite da Vas netko uvuče u svoje privatne intrige koje zaista mogu biti neugodne i izazvati vam teške glavobolje.

Posao:

Moguće je da ćete imati izvanredni prihod koji neće biti prevelik, ali će vas razveseliti i odmah ćete znati na što ga potrošiti. Za mnoge pripadnike ovog horoskopskog znaka ovo je razdoblje mogućih društvenih angažmana – novih poznanstava i novih mogućnosti. Po pitanju novaca još nije vrijeme da se nešto znatno poboljšava, ali barem nema naznake nekim izvanrednim troškovima ili gubicima.

Ljubav:

Iako su svi pripadnici ovog horoskopskog znaka – tako reći pod nekim sretnijim nebeskim pokrivalom što se ljubavi tiče, to ne znači da će baš cijeli mjesec proteći u idili. Za one koji su u stabilnim, čvrstim vezama, mogle bi se odvijati ljutnje i rasprave, no sve to neće umanjiti osjećaje do kojih vam je iznimno stalo.

VAGA

Zdravlje:

Dobro je aspektirano sve od fizičkog zdravlja, psihičke stabilnosti, energetskih resursa pa do izgleda za sve pripadnike ovog horoskopskog znaka. Pretpostavka je da ćete otići korak više u namjeri vaše dobre kondicije i njegovanog izgleda, te će te za to dobivati zaista lijepe i pohvalne komplimente. Oboljeli će brzo ozdraviti. Oni koji su pod stresom, odbacit će neke loše teorije i navike pa će samim time biti znatno bolje. Ovaj će mjesec Vagama u mnogo čemu biti drugačiji i odlučnije će donositi odluke vezane uz njihovo zdravlje i izgled.

Posao:

U ovom mjesecu mogli biste revidirati financijsku listu i posložiti želje i prioritete jer ne naziru se problemi koji bi mogli omesti vaše planove i načine kako da te planove ostvarite. Imate pred sobom okupljanje familije i prijatelja, koje će u konačnosti dodirnuti i temu daleke egzistencije i imovine. Ako netko zatraži vašu financijsku pomoć, nemojte tu osobu odbiti. Mnogi pripadnici dobit će pozitivno rješenje, vijest ili preporuku.

Ljubav:

Ako ste u vezi ili braku, nemojte špijunirati onu drugu stranu jer za time nema potrebe. Sve vaše frustracije nisu uzrokovane lošim odnosom u vezi ili braku nego utjecajima od osoba koje su sebične i naporne i postoje u vašem životu samo da vam ne bi bilo divno s nekim. Samci će imati priliku razriješiti nešto iz prošlosti, i konačnost sresti nekoga tko će im osvježiti život. Ne odbijajte mogućnosti, prije nego što se uopće dogode.

ŠKORPION

Zdravlje:

Vrijeme će utjecati na vas u svakom pogledu iako će vam to više biti izlika nego realno opravdanje. Pobijedite laganu depresiju izlascima van, odlascima u prirodu, rekreativnim izletima i slično. Iako ne biste trebali imati nikakvih novih ili kompliciranih zdravstvenih iznenađenja tijekom siječnja, pokušajte napraviti za sebe neki plan kontrole zdravlja. Ne bi bilo naodmet malo više računa povesti i o svojem izgledu.

Posao:

Zaboravljate da je danas vrijeme kada je imati posao velika stvar i da svoju plaču možete ostvariti jedino trudom i zalaganjem. Nemojte se iznenaditi ako zaradite neku kaznu ili manji trošak – nešto gotovo beznačajno, ali svejedno košta novaca što je opet posljedica neposvećenosti ili nekoncentriranosti. Također je preporuka za ovaj mjesec da neke velike stvari, ako zapinju, privremeno zaključite i stavite na stand by do nekog novog perioda u kojem ćete se moći više i kvalitetnije posvetiti tome. Nemojte ulaziti u rizične poslove.

Ljubav:

U emotivnim i ljubavnim odnosima ovo jest vrijeme u kojem sve što vas muči možete iznijeti pred osobu koju volite ili koja izaziva u vama pozitivnu emociju. Ovo je mjesec u kojem biste se mogli dobro razumjeti s pripadnicima suprotnog spola. Čak i ako niste slobodni otvorite svoje srce prema osobi koja će vam uputiti najskrivenije simpatije te nemojte nakon toga biti bezobrazni bahati.

STRIJELAC

Zdravlje:

Planete za vas planiraju u ovom mjesecu kratak odlazak, putovanje ili vikend. Također, koliko god budete umorni od svega potrebno je da provedete radikalne promjene u pogledu brige za svoje zdravlje. Posebno naučite kontrolirati svoj stres, ljutnju i gorčinu jer je to nešto što nikuda ne vodi i što vas sputava u kvalitetnim promjenama na bolje. Zdravstveni problemi mogući su za neke pripadnike u okrilju obitelji.

Posao:

Mnogi će pripadnici dobiti dosta dobre prilike za nove poslove, zaokrete, promocije osobnih interesa pa čak i potpisivanje dobrih ugovora. Smiješi se također za mnoge mogućnost izvanrednih financijskih sredstava koja će imati funkciju zatvaranja otvorenih stavki i dugova koje ih tište već dugo vremena. Ovaj mjesec dobro je aspektiran za kupnju većih stvari ili za pokretanje vlastitih poslova.

Ljubav:

Osim površnih simpatija i emocija ne vidi se nikakvog dubljeg povezivanja emotivnog s osobama suprotnog spola kada govorimo o pripadnicima koji su sami. Najveća opasnost u siječnju za samce je osjećaj usamljenosti koji ih može dovesti do depresivnih epizoda.
Oni koji su u vezama i brakovima, neće imati naročitih potresnih situacija niti dana, čak naprotiv moguće je da im monotonija počne ići opasno na živce.

JARAC

Zdravlje:

Za većinu pripadnika ovog horoskopskog znaka siječanj će biti razdoblje odlične kondicije, energije i izvrsnog izgleda. Ovaj ćete se mjesec moći provući bez ikakvih odlazaka doktorima, zubarima i slično. Možda će više biti potrebno otići na kozmetičke tretmane i frizerima čisto radi njegovanog i lijepog izgleda. Tijekom mjeseca ženski hormoni ili mjesečnica mogli bi poremetiti osobe ženskog spola, a kod muškaraca bi neki kratki napadaj nervoze mogao rezultirati alkoholom i kasnim izlascima što će za posljedicu imati nadutosti, nervozu i mučninu.

Posao:

Za mnoge će pripadnike ovo biti izvanredno vrijeme za otpočinjanje svih većih promjena, dopuna, novih smjerova, investiranja, ulaganja spajanja ili bilo čega u pogledu poslovne ili egzistencijalne situacije. Čak se mnogi neće bojati reinvestiranja, ili investiranja u sebe, odnosno u poslove koje bi neki nazvali i rizičnima. Dobro je vrijeme i za pozajmice, kredite, kupnje npr. automobila, obnove kuće, stana i slično…

Ljubav:

Konačno će mnogi pripadnici ovog horoskopskog znaka prvenstveno početi ugađati sebi na mnogim područjima, pa će se samim time i pitanje emocija i ljubavnih odnosa nekako posložiti. Zbog silnih komplimenta, i nekih izrečenih pohvala i oni vezani i oni slobodni će se nekako oporaviti od prijašnjih silnih razočarenja i sve će izgledati puno bolje nego prije. Svim pripadnicima ovog horoskopskog znaka savjet je isti ; zadržite tu kap entuzijazma u sebi i krenite u nove pobjede.

VODENJAK

Zdravlje:

Većina pripadnika ovog horoskopskog mogla bi upasti u tjeskobno i depresivno raspoloženje, od minimalno desetak dana što je samo posljedica niza vanjskih faktora; umora, monotonije, nedostatka slobodnog vremena, pritisak familije i svega sličnog. Naravno, shodno takvom raspoloženju moguće su višednevne nervozne epizode i histerije sve do teške potištenosti i bezvoljnosti. Nećete imati volje za sebe, za doktore, kozmetičare i slične stvari, što nije ništa novo za Vodenjake, ali bi bilo dobro ovaj mjesec, znajući što možete očekivati, preduhitriti neke situacije i osmisliti korake kako biste što lakše preživjeli siječanj.

Posao:

Iako se realno prema zvijezdama smiješe dobre prilike za ovaj znak, pitanje je koliko će podjedinici prepoznati svoje prilike i koliko će znati i htjeti pravovremeno reagirati i dohvatiti neku priliku za svoj procvat ili napredak. Za one rijetke pripadnike ovog horoskopskog znaka vidljivi su dobri rezultati na poslovnom planu uz pohvale, moguće nagrade i promaknuća.

Ljubav:

Ovo nije mjesec u kojem će vam ljubavni život predstavljati neki veliki životni problem i ton, ne zato što tih problema nema već jer niste naročito ni zainteresirani za ljubavna zbivanja. Savjet onima koji su u vezi i braku je da se trgnu kako ne bi ostali sami ili usamljeni u svojem svijetu, dok samcima da svakako okončaju tu muku izolacije, povlačenja i krivljenja svega i svačega za svoju nesreću u ljubavi.

RIBE

Zdravlje:

Za neke pripadnike ovog horoskopskog, siječanj je tradicionalno vrijeme umora, rastresenosti i nedostatka energije, a neki će sasvim suprotno biti potpuno u redu. Ovakvo stanje nije zasluga zvijezda i planeta već samog psihičkog stanja pojedinca. Ne naziru se veći poremećaji niti problemi u pogledu zdravlja. Izgled će biti osrednji. Stoga priuštite si dovoljno sna i neku vitaminsku kuru.

Posao:

Iako se nećete osobno truditi na egzistencijalnom planu, ipak će ovo biti solidno razdoblje prihoda i izdataka, kao i novih i starih poslova. Sve će biti u okviru normalnog i pozitivnog. Ako u vašoj egzistencijalnoj ili poslovnoj sredini postoji osoba koja nosi nemir i nervozu, ne podliježite takvim utjecajima već se lijepo, diskretno i kulturno udaljite od te osobe i njezine energije. Ne trošite ono što nemate i podmirite barem dio svojih obaveza da ne upadate u probleme.

Ljubav:

Ako ne početkom ovog mjeseca , pred kraj ćete sigurno puno razmišljati o ljubavi u vašem životu općenito, o profilu osobe koja bi vas zadovoljila kao prijatelj ili partner, o razočarenjima. Jedino što ćete dosta generalizirati osobe, što nikako nije dobro. Vjerojatno ćete imati potrebu donijeti neke radikalne mjere radi poboljšanja i promjene koju želite u svojim ljubavnim odnosima. Planete će podržati vašu volju za kvalitetnijim odnosima stoga je savjet za sve pripadnike da prvo razriješe odnose unutar sebe samih pa tek onda s drugim osobama. Za one rijetke koji su ljubavlju povrijeđeni, u ovom mjesecu nazire se vaš veliki oporavak.