Astro

Jesen i horoskopski znakovi – tko ju najviše voli, tko ju ne može smisliti?

Mia Vodopija 26. kolovoza 2022.

Promjena godišnjih doba može imati veliki utjecaj na to kako se osjećate

Jesen službeno počinje 23. rujna i čini li vas sretnima, tužnima, ćudljivima ili ravnodušnima, dolazak jeseni može uzrokovati veliki pomak u vašim mislima i emocijama.

Iako se svi različito bave sezonskim prijelazima, mislimo da vaš horoskopski znak može utjecati na to kako ćete reagirati na dolazak jeseni.

Ovan (20. ožujka – 19. travnja)

Ah, Ovnovi – volite sve povezano s jeseni. Uvijek ste u potrazi za aktivnošću i mrzite bilo što stagnirajuće ili nepomično, pa stalna promjena povezana s jeseni čini ju vašim omiljenim godišnjim dobom. Volite gledati kako lišće mijenja boju i pada na tlo dok se temperature polako spuštaju. Jesen zadovoljava vašu želju za stalnim prilagođavanjem u svijetu oko vas, pa ima smisla da volite sve povezano s jeseni.

Bik (20. travnja – 20. svibnja)

Bikovi pozdravljaju početak jeseni, ali ne više od bilo koje druge sezone. Za vas su promjene samo izgovor za preuređenje vaše garderobe i kućnih ukrasa. Volite da vam svaka nova sezona daje izgovor za kupovinu, ali jesen vam ne predstavlja ništa posebno. Vaša ljubav prema materijalnom svijetu cijeni svaki razlog za kupovinu.

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)

Blizanci su apsolutno fascinirani jeseni. Poznati po svojoj dvostranoj prirodi, svestranost i prilagodljivost ugrađeni su u vaš temperament, a promjena godišnjih doba savršena je nadopuna vašoj osobnosti. Međutim, također ste iznimno znatiželjni o svijetu oko sebe, što znači da je jesen više nego samo ugodan simbol vašeg promjenjivog raspoloženja. Mogli biste provesti cijeli dan gledajući kako se lišće mijenja dok pijete čaj pod dekicom. Često mislite da nemate dovoljno vremena da doživite sve što želite, ali veličanstvena tranzicija jeseni savršen je način da privremeno zasitite svoju beskrajnu znatiželju.

Rak (21. lipnja – 22. srpnja)

Oh, Rak – ti si jedan kućepazitelj, pa voliš što ti hladnije jesensko vrijeme daje izgovor da se zavučeš na kauč i izbjegneš vanjski svijet. Ne zanimaju vas fizičke promjene sezone, ali volite da su ugodne deke i filmske večeri kod kuće službeno prihvatljive. Iako promjenjivo vrijeme ponekad može negativno utjecati na vaše raspoloženje, obično ste sretni i osvježeni dolaskom jeseni.

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)

Lavovi, znamo vašu jesensku tajnu. Obožavate sunce pa je prirodno da vas jesen pomalo rastuži. Oblačno nebo i hladnije vrijeme definitivno negativno utječu na vaše raspoloženje, ali to nikome ne biste dali do znanja. Jesen je daleko od vašeg omiljenog godišnjeg doba jer se osjećate pomalo neuravnoteženo i melankolično, ali ćete i dalje zadržati svoj nasmijan izraz u javnosti i prepustiti se tužnim emocijama nasamo.

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)

Prilično ste ravnodušni što se tiče jeseni. Kao najmetodičniji i najpraktičniji znak u zodijaku, znate da promjena godišnjih doba zapravo nema utjecaja na vaš život. Više ste zabrinuti za vlastitu radnu etiku i svoje unutarnje vrijednosti i ciljeve, pa ne razmišljate mnogo o tome kako promjena godišnjih doba utječe na vas.

Vaga (23. rujna – 22. listopada)

Vage vole jesen, ali samo iz vrlo specifičnog razloga. Kao znak opsjednutosti partnerstvom, dolazak jeseni službeni je signal da je sezona traženje partnera u tijeku. Već imate planirane svoje jesenske datume – odlaske na zabave, kostime za Noć vještica itd. Sve to čini jesen jednim od vaših omiljenih godišnjih doba.

Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Škorpioni se najviše osjećaju živima u ovo razdoblje. Ne samo da vaše zodijačko doba stiže točno sredinom jeseni, već vama vlada Pluton. Ovaj planet poznat je po transformaciji i regeneraciji, koja u osnovi obuhvaća bit jesenske sezone. Jesen je vrijeme kada se osjećate mudro i kada imate kontrolu nad sobom, zbog čega jesen s lakoćom postaje vaše omiljeno godišnje doba.

Strijelac (22. studenog – 21. prosinca)

Oh, Strijelci, vi ste prilično nestrpljiv i nekonvencionalan znak. Volite jesen, ali vrlo brzo vam dosadi. Gledanje prijelaza sezone iz ljeta u jesen definitivno govori o vašoj ljubavi prema promjenama i različitosti, ali to se ne događa dovoljno brzo za vaš avanturistički um. Uvijek ste u potrazi za novim iskustvom pa se nakon prvih tjedana jeseni osjećate da ste vidjeli sve što vam je potrebno i spremni ste za sljedeću veliku transformaciju.

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)

Jarci zbilja nisu fanovi jeseni. Kao zemljani znak, duboko ste povezani s onim što se događa oko vas, ali radije koristite stvari oko sebe na praktičan način. Za vas je jesen puna svakakvih neozbiljnih stvari koje vašem životu ne dodaju nikakvu stvarnu vrijednost. Jesenski ukrasi, kostimi za Noć vještica, slatkiši i shopping izgledaju kao veliki gubitak vremena, a vi mrzite gledati sve oko sebe kako sudjeluju u njima. Radije se držite svog izravnog, discipliniranog pristupa svijetu, što znači da vam jesen nema ništa novo za ponuditi.

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)

Zbilja vas nije briga za jesen, Vodenjaci. Uvijek razmišljate o stvarima nevezanih za vas, što znači da se gotovo ne brinete o tome kako promjena godišnjih doba utječe na vas osobno. Da budemo pošteni, to nije samo jesen – vaše neovisno, ekscentrično i akademsko razmišljanje znači da ne razmišljate previše niti o jednom godišnjem dobu.

Riba (19. veljače – 19. ožujka)

Ribe i ribice nisu najveći ljubitelj jeseni. Kao jedan od najempatičnijih znakova u cijelom zodijaku, mnogo vaših emocija ima veze s onim što drugi ljudi mogu osjećati. Budući da jesen može biti tužno vrijeme za neke ljude, prirodno osjećate te negativne emocije dublje nego što bi ih neki drugi znak osjećao. Iako se trudite da stvari budu sretne i pozitivne, iznutra se jednako borite sa svim tim sezonskim promjenama raspoloženja, što znači da jesen nije vaše omiljeno godišnje doba.

Nadamo se vas je ovaj horoskop malo oraspoložio. Bitno je naglasiti da je ovo sve jedan oblik zabave i da ne biste trebali ovo uzimati ozbiljno.