Astro

Ovan – Kompletna analiza horoskopskog znaka!

Engineer 17. ožujka 2023.

Iskrenost, integritet, osobna čast i autentičnost su njihove najveće vrijednosti

Ovan vlada od 21. ožujak do 20. travnja. Iako ne počinje početkom godine on predstavlja prvi znak Zodijaka, jer označava početak proljeća što je razdoblje obnove i ponovnog rađanja.

Ovan je znak vatre s kojim vlada planeta Mars, ključne riječi koje opisuju Ovna su : ja sam, samosvjesnost, hitnost, energičnost. Vlada prvom kućom horoskopa koja predstavlja nas same, naš izgled, predodžbu koju imamo o sebi i našem načinu djelovanja. Smatra se da bude vođa, hrabar, borben, energičan, samosvjestan, avanturista , hazarder, poduzetan, nestrpljiv, impulzivan, spontan, oduševljen. Osobe koje pripadaju ovom znaku napreduju kroz izazove i vrlo često osjećaju da se moraju boriti na svoj način u životu, ne zaviseći ni od koga i ni od čega već samo od svoje snage, inteligencije i hrabrosti. Ovnovi sve vole raditi po svome jer vjeruju u sebe, svoju viziju i stavove. Iskrenost, integritet, osobna čast i autentičnost su njihove najveće vrijednosti, dok im je mana da ne vole savjete, nemaju razumijevanje za slabost u karakteru drugih, te da su sebični, nagli, nestrpljivi, arogantni i prkosni (Leonardo da Vinci je jedan od najistaknutijih Ovnova u povijesti).

Kako je Ovan znak vatre uvijek želi dominirati, on je rođeni vođa. Suradnja s drugima ili izvršavanje tuđe volje jednostavno nije njihov stil. Ovo su osobe od akcije i dok druge smiruje lijepa i udobna rutina, oni su uvijek spremni da ulaze u rizik, da urade nešto novo, naprave promjenu, unesu svježinu jer monotonija ih ubija. Ovan ima potrebu i talent za uključivanje u razne skupine, puni energije i ljubavnih izazova.

Iako su neovisni, avanturistički i spontani, oni su također imaju iznenađujuće povjerenje, često nevina i naivna, a ponekad ih to može koštati. Ovnovi nikad ne odustaju, imaju veliku mogućnost da se regeneriraju, a njihova sudbina u životu i u budućnosti je da se optimistično bore za ono u što vjeruju da je važno. Ovan je osoba koja posjeduje puno ideja, ima potrebu da se okruži s ljudima koji mogu dopuniti njegove nepresušne ideje i da zajedno mogu biti uspješni. Ovnovi vjeruju u moć pozitivnog mišljenja i o sebi misle kao o jakoj osobi – čak nepobjedivoj, ne podnose da budu bolesni ili na bilo koji drugi način ovisni o drugim osobama, a često im je teško da prihvate svoje ljudske limite i emotivne potrebe. Ovnovima vlada sirova, neobuzdana energija, u kombinaciji sa željom za moći daje tendenciju da budu lideri i u privatnom i poslovnom životu.

Kada je u pitanju ljubav Ovan je vrlo aktivan, sa tendencijom dominacije , vrlo senzualan, strastven ( Mars je planeta koja upravlja seksualnom energijom) i ponekad agresivan. Ovan ima urođenu potrebu za partnerom jer nasuprot njegovom znaku nalazi se kuća partnerstva i znak Vage signifikator braka i partnerskih veza, i to je lekcija koju u životu mora savladati, prilagođavanje i interakcija sa partnerom, jer za Ovnove to može biti dosta frustrirajuće. Da bi poboljšali svoje odnose sa drugima trebaju više pažnje obratiti na druge ljude i da cijene tuđe doprinose, ideje i osjećaje. Mnogo će dobiti ako nauče kako usporiti, kako se opustiti i pustiti stvari da idu svojim tokom, iako im njihova energična i neumorna priroda to rijetko dopušta.

Njihova misija je otvoriti nove ceste, stvaranje poduzeća, pokazuju hrabrost, izložiti osobne ideje i razvijati povjerenje. Posao koji ne nosi određenu količinu rizika i avanture, ne zanima Ovna. Iako primarno nije diplomatski znak Ovan prema svojim kolegama zna biti obziran i pokazati veliku hrabrost i energiju na radnom mjestu. Kao zaposlenik Ovan ima veću vjerojatnost od bilo kojeg drugog radnika da prihvati dodatne zadatke bez prigovora, ono što ne mogu tolerirati je nesavršen rad. Imaju jako dobar talent za stvaranje novca, ali imaju nedostatak sposobnosti da sačuvaju veći iznos.

Ljubav Ovan

U ljubavi Ovnovi su svoje emocije izražavaju burno, strastveno, požudno i razigrano ali isto tako su posesivni , ljubomorni i bezobzirni i hiroviti. Ovan ima šarmantan način osvajanja suprotnog spola, a kako je Ovan muški znak koji voli da vodi i mrzi slijediti tako je u vezi on je taj koji dominira i kontrolira. Ovnovi rijetko susreću partnera koji istinski može razumjeti njegov temperament, a svakako je važno da nauči samokontrolu jer zbog jake osobnosti i temperamentnosti može biti uzrok mnogih problema i propasti bilo kojeg dugoročnog partnerstva. Ono što je važno znati u odnosu s pripadnicima ovog znaka da nikada ne pokušavate naređivati jednom Ovnu, već neku želju ili ideju ukoliko želite realizirati to učinite tako da Ovan misli da je to njegova ideja. Kako su Ovnovi skloni hobijima jedan od njihovih omiljenih hobija bi bio prestižni automobil po mogućnosti najskuplji i najbrži , najčešće crvene boje njemačke ili engleske marke.

Zdravlje Ovan

Kako Ovan vlada glavom najčešći mogući problemi vezani su za glavu, glavobolje, osobito migrene, razne ozljede glave, mozak, sunčanica, neuralgija, depresija, nesvjestica, lice, oči stres, toplotni udar, opekline, upalne bolesti, visoke temperature, nesanica , prištići, lišajevi, male boginje. Probavne smetnje, visoki krvni tlak i nervni poremećaji također su prijetnja za nesreće i tjelesne ozljede zbog njihove brzine i naglosti.Mnogi Ovnovi imaju razna obilježja na glavi licu kao madeže, bradavice, fleke. Dijamant je kamen pod vladavinom Ovna, te nošenjem ovog dragocjenog kamena fizički jača bubrege i reproduktivne organe te daje zaštitu kod teških bolesti. Kako bi što bolje sačuvali zdravlje bitno je da piju puno vode i imaju adekvatan odmor i opuštanje, kao i dobro izbalansiranu prehranu.

Muškarac Ovan

Muškarac rođen u znaku Ovna po prirodi je vatren i šarmantan ima ono nešto što privlači žene, s jakim seksualnim prohtjevima, nekonvencionalan, veoma impulzivan, strastven, vise od svega mrzi monotoniju, rutinu , potreban mu je stimulans u svakom trenutku. Kada je riječ o ljubavi Ovan muškarac je agresivan, dominantan, energičan, nemiran, impulzivan, maštovit i dinamičan, koji uvijek traže maštovite partnere i potpunu odanost. Skloni su ljubomori i imaju potrebu stalnog divljenja, zahvalnosti i potvrde njihove veličine kako bi se osjećali sigurno u svojim odnosima.

Žena Ovan

Po svojoj prirodi vatrena ,samostalna, snažna, dominantna , često agresivna, impulzivna, svojeglava, poduzetna, želi da je uvijek u pravu, što često zna biti maska za pokriće nedostatka samopouzdanja. Pored fizičkog izgleda njoj je važan i duhovni i intelektualni kontakt.Ukoliko je nečim izazvana može biti vrlo opasna i borbena svoju snagu može koristiti izvan svojih seksualnih aktivnosti.Kako je Ovan seksualni znak one nemaju problema s privlačenjem muškaraca, jer su uvijek gdje je akcija oslobođene svih seksualnih predrasuda. Ovo je žene s jakim instinktom.

Dijete Ovan

Kako je znak Ovan prvi znak zodijaka tako predstavlja i dijete i sve se mora vrtjeti oko njega , njegove potrebe moraju biti ispunjeni prije bilo čega drugog. Ovo dijete je individualista mora imati svu svoju pažnju pod svaku cijenu i ne smije ga se ignorirati u protivnom plačem, vikanjem i lupanjem postići će ono što želi. Ovo je vrlo nestrpljivo dijete. Ako ga se želi naučiti disciplini onda od samog trenutka rođenja to treba započeti.Dijete Ovan ima naglašen temperament, nije sebičan i lako će dijeliti svoje najomiljenije igračke ali ga se ne smije izazvati jer može doći do pravog vatrometa. Kada Ovan dijete nauči nešto, on će to zapamtiti za cijeli života. Vrlo je kreativan i ima bujnu maštu i nemoguće snove koji su povezani sa praktičnošću.On je vrlo optimističan, negativne i uznemirujuće misli mogu ga stvarno duboko povrijediti.Za poklon najdraže su mu igračke vojnika, ratnika, pa čak i curicama. Dijete Ovan će sanjati nemoguće snove i učiniti ih da se ostvare.

Moguća zanimanja

Istraživači, poduzetnik, doktor – posebno kirurg, stomatolog, profesionalni sportaš (nogomet, hokej, borbeni sportovi, ragbi, automobilizam), vojnici, dizajner, zastupnik, pisac, pravnik, političar, glumac, prodavač, vatrogasac, mesar, kovač, odvjetnik, redatelj, producent, odnosi s javnošću.