FOTO by Instagram @mama.kuharica
NO BAKE Speculaas cheesecake – rapsodija blagdanskih mirisa i okusa!
Omiljeni blagdanski cheesecake bez pečenja je tu!
Cheesecake je omiljena poslastica koju smo kušali u mnogo verzija, a najbolje su nam one s dodatkom najdražih namaza i čokoladica.
Ovisno o godišnjem, dobu biramo dodatke i obogaćujemo okuse a neki od omiljenih su nam Raffaello Cheesecake, Snickers Cheesecake, Toffifee cheesecake i Bajadera Cheesecake, a posebno mjesto u našem srcu imaju verzije s alkoholnim pićima kao što su Baileys Cheesecake te NO BAKE cheesecake s ginom i jagodama.
Ususret blagdanima, kušali smo verziju s preukusnim Speculaas keksićima. Začini poput đumbira, cimeta i klinčića idealni su za božićni period i bude u nama posebne osjećaje dok se njihov miris širi kuhinjom.
RECEPT: Speculaas cheesecake!
Sastojci za podlogu:
250 g speculaas keksića
150 g maslaca
4 žlice mlijeka
Sastojci za kremu:
500 g mascarpone sira
110 g sirnog namaza
50 g šećera u prahu
Ekstrakt vanilije (jedna žličica)
200 g Speculaas namaza
200 ml vrhnja za šlag
Sastojci za ganache:
200 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Speculaas keksiće samljeti i u njih dodati otopljeni maslac i mlijeko te dobro promiješati. Smjesu dobro utisnuti u kalup za tortu od 26 centimetara ili manje. Podlogu ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
U zdjelu staviti mascarpone sir, sirni namaz te šećer u prahu i miksati dok ne dobijete lijepu, gustu, kremastu teksturu. Kada se svi sastojci sjedine dodajte ekstrakt vanilije i Speculaas namaz i nastavite miksati.
U posebnoj zdjeli izradite vrhnje za šlag te ga potom lagano umiješajte u smjesu sa sirom i Speculaas namazom.
Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag i čokoladu do vrenja i skinete s vatre. Ganache malo prohladite i prelijte preko kreme.
Svoj cheesecake Speculaas ukrasite po želji. Mi preporučujemo šarene božićne keksiće u obliku zvjezdica, borića, vjenčića, snjegovića i raznog bobičastog crvenog voća.
Uživajte u još jednoj verziji cheesecakea i rapsodiji blagdanskih mirisa i okusa! Dobar tek!