FOTO by mybakingaddiction.com
Zasladite vikend Baileys cheesecakeom! Donosimo recept!
Torta od sira je dobila novo ruho s najpopularnijim likerom...
Volite li svoj posao ili ne, postoji jedna stvar oko koje se slažemo – svi obožavamo vikende!
Čak i oni od nas koji su zbilja zadovoljni svojim šefovima i poslom, svejedno priželjkuju ta dva dana odmora kada budilica ne zvoni u 6 ujutro i kada u potpunom miru u zen stanju opuštenosti polako ispijaju jutarnji čaj ili kavu uz omiljeni doručak.
Ako nemate ideja za vikend, mi smo tu da vam predložimo da se zaputite u novu gastro avanturu. Svima najdraža torta od sira je dobila novo ruho s najpopularnijim likerom svih vremena.
Sastojci za koru:
1 paket zdrobljenih keksa po želji
5 žlica otopljenog maslaca
Krema od sira:
700 g krem sira, sobne temperature
1 šalica šećera
4 velika jaja sobna temperatura
1/3 šalice Baileys likera
Ganache:
150 g otopljenih čokoladnih kapljica
1/2 šalice slatkog vrhnja za kuhanje
3 žlice Baileys likera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°. Pomiješajte sastojke za koru i utisnite ih na dno posude za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici 8 minuta i potpuno ohladite. U zdjeli istucite krem sir dok ne postane gladak.
Dodajte šećer i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte jedno po jedno jaje, potpuno umiješavši svako prije dodavanja sljedećeg. Dodajte Baileys liker i miješajte dok ne postane glatko.
Ulijte smjesu za kremu u pripremljenu koru. Pecite 55-60 minuta, nakon čega isključite pećnicu, ali ostavite vrata pritvorena i ostavite tortu od sira da se odmara u pećnici za hlađenje jedan sat.
U malom loncu na umjerenoj vatri zagrijte vrhnje dok se ne zagrije, ali ne ključa. Vruće vrhnje prelijte po čokoladi i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Umutite vrhnje i čokoladu dok se ne sjedine i temeljito sjedine.
Umiješajte Baileys liker dok se ne sjedini i pusti ganache da odstoji dodatnih 5 minuta. Ohlađen kolač od sira prelijte ganacheom i rasporedite u ravnomjerni sloj prije rezanja.
Nadamo se da ćete uživati u ovom finom desertu kojeg ćete podijeliti s najmilijima!