FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr

Recepti

Bajadera Cheesecake – najsočniji spoj sira i čokolade!

admin 28. travnja 2023.

Slatki grijeh idealan za produženi vikend

Volite li Bajaderu? Ja ju obožavam. Ovaj Bajadera “čiz” obogatila sam središnjim čoko slojem. Mojim degustatorima se svidio, a nadam se da će i vama.

Biskvit

  • 1 jaje
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica ulja
  • 60 gr šećera
  • pola žličice instant Nes kave (sitno mljevene)
  • 40 gr brašna
  • žličica praška za pecivo

Jaje pjenasto izmiksati sa šećerom. Miksajući dodati ulje, vodu, kavu (ako je u granulama -otopiti ju u žlici vruće vode pa prohlađeno dodati u smjesu). Dodati prosijano brašno i prašak. Promiješati.

Kalup promjera 16-18 cm obložiti pek papirom. Peći u zagrijanoj pećnici, 10-12 minuta, na 180 stupnjeva. (Testirati čačkalicom je li biskvit pečen.)

Krema

  • 150 gr Bajadere @kras_hrvatska
  • 250 gr mascarpone sira
  • 300 gr slatkog vrhnja za šlag
  • (kremfix-po želji)

Na laganoj vatri otopiti Bajaderu. Prohlađenu Bajaderu dodati u mascarpone i izmiksati. Uliti hladno slatko vrhnje. Miksati da se učvrsti.

👉🏻Podijeliti kremu na 2 dijela.
Jedan dio staviti na ohlađeni biskvit. Poravnati. Staviti u hladnjak da se malo prohladi. Na kremu namazati čoko sloj. Vratiti u hladnjak da se čoko sloj ohladi i stegne. Na čoko sloj staviti drugi dio kreme. Poravnati. Preliti prohlađenim ganacheom. Dobro ohladiti.

Središnji čoko sloj

  • 25 gr tamne čokolade
  • 50 gr Bajadere
  • 2-3 žlice ulja
  • 2 žlice slatkog vrhnja za šlag

Sve sastojke otopiti na skroz laganoj vatri. Prohladiti.

Ganache

  • 80 gr tamne čokolade
  • 80 gr slatkog vrhnja za šlag

Sve sastojke otopiti na skroz laganoj vatri. Prohladiti.

U slast!

Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr!