FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr
Bajadera Cheesecake – najsočniji spoj sira i čokolade!
Slatki grijeh idealan za sunčani vikend
Volite li Bajaderu? Ja ju obožavam. Ovaj Bajadera “čiz” obogatila sam središnjim čoko slojem. Mojim degustatorima se svidio, a nadam se da će i vama.
Biskvit
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- 1 žlica ulja
- 60 gr šećera
- pola žličice instant Nes kave (sitno mljevene)
- 40 gr brašna
- žličica praška za pecivo
Jaje pjenasto izmiksati sa šećerom. Miksajući dodati ulje, vodu, kavu (ako je u granulama -otopiti ju u žlici vruće vode pa prohlađeno dodati u smjesu). Dodati prosijano brašno i prašak. Promiješati.
Kalup promjera 16-18 cm obložiti pek papirom. Peći u zagrijanoj pećnici, 10-12 minuta, na 180 stupnjeva. (Testirati čačkalicom je li biskvit pečen.)
Krema
- 150 gr Bajadere @kras_hrvatska
- 250 gr mascarpone sira
- 300 gr slatkog vrhnja za šlag
- (kremfix-po želji)
Na laganoj vatri otopiti Bajaderu. Prohlađenu Bajaderu dodati u mascarpone i izmiksati. Uliti hladno slatko vrhnje. Miksati da se učvrsti.
Podijeliti kremu na 2 dijela.
Jedan dio staviti na ohlađeni biskvit. Poravnati. Staviti u hladnjak da se malo prohladi. Na kremu namazati čoko sloj. Vratiti u hladnjak da se čoko sloj ohladi i stegne. Na čoko sloj staviti drugi dio kreme. Poravnati. Preliti prohlađenim ganacheom. Dobro ohladiti.
Središnji čoko sloj
- 25 gr tamne čokolade
- 50 gr Bajadere
- 2-3 žlice ulja
- 2 žlice slatkog vrhnja za šlag
Sve sastojke otopiti na skroz laganoj vatri. Prohladiti.
Ganache
- 80 gr tamne čokolade
- 80 gr slatkog vrhnja za šlag
Sve sastojke otopiti na skroz laganoj vatri. Prohladiti.
U slast!
Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr!