FOTO by I Love Gin
NO BAKE cheesecake s ginom i jagodama
Svi će tražiti krišku više zato što je ova no bake torta od sira s jagodama i ginom naša nova najdraža poslastica!
Ako volite cheesecake, gin i jagode, onda imamo nešto baš za vas! Ovaj kolač od gina i bijele čokolade s jagodama je nevjerojatan!
S obzirom na to da u ovim toplijim mjesecima ne volimo paliti pećnicu, ova torta od sira s ginom se radi bez pečenja, super je lagana i garantiramo da će ostaviti odličan dojam.
Svi će tražiti krišku više zato što je ova no bake torta od sira s jagodama i ginom naša nova najdraža poslastica!
Sastojci
- 180 g keksa (plazma, McVitie’s ili slično)
- 50 g maslaca
- 200 g bijele čokolade
- 300 g punomasnog krem sira
- 300 ml slatkog vrhnja
- 30 – 50 ml gina
- Svježe jagode na vrh torte od sira
Priprema
- Za podlogu, razmrvite kekse, dodajte otopljeni maslac i sjedinite ih. Kalup obložite papirom za pečenje.
2. Smjesu za biskvit utisnite u kalup i stražnjom stranom žlice dobro pritisnite. Stavite sve u hladnjak dok pripremate nadjev za tortu.
3. Bijelu čokoladu rastopite pa pustite da se ohladi.
4. Istucite slatko vrhnje i dodajte u njega gin.
5. Istucite krem sir dok ne omekša. Nježno dodajte ohlađenu, rastopljenu bijelu čokoladu u sir. Zatim umiješajte slatko vrhnje s ginom u smjesu od sira i čokolade.
To bi trebala biti gusta, glatka smjesa koju sada možete dodati na svoju podlogu od keksa. Zagladite žlicom i stavite u hladnjak preko noći (ili što je duže moguće da se stvrdne).
6. Pažljivo izvadite tortu sa sirom iz kalupa i dodajte svježe jagode!
Nadamo se da ćete i vi uživati u ovoj novoj varijanti starog klasika.