FOTO by I Love Gin

Dom

NO BAKE cheesecake s ginom i jagodama

Mia Vodopija 01. lipnja 2021.

Svi će tražiti krišku više zato što je ova no bake torta od sira s jagodama i ginom naša nova najdraža poslastica!

Ako volite cheesecake, gin i jagode, onda imamo nešto baš za vas! Ovaj kolač od gina i bijele čokolade s jagodama je nevjerojatan!

S obzirom na to da u ovim toplijim mjesecima ne volimo paliti pećnicu, ova torta od sira s ginom se radi bez pečenja, super je lagana i garantiramo da će ostaviti odličan dojam.

Svi će tražiti krišku više zato što je ova no bake torta od sira s jagodama i ginom naša nova najdraža poslastica!

Sastojci

  • 180 g keksa (plazma, McVitie’s ili slično)
  • 50 g maslaca
  • 200 g bijele čokolade
  • 300 g punomasnog krem sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 30 – 50 ml gina
  • Svježe jagode na vrh torte od sira
Foto: I Love Gin

Priprema

  1. Za podlogu, razmrvite kekse, dodajte otopljeni maslac i sjedinite ih. Kalup obložite papirom za pečenje.

2. Smjesu za biskvit utisnite u kalup i stražnjom stranom žlice dobro pritisnite. Stavite sve u hladnjak dok pripremate nadjev za tortu.

3. Bijelu čokoladu rastopite pa pustite da se ohladi.

4. Istucite slatko vrhnje i dodajte u njega gin.

Foto: I Love Gin

5. Istucite krem ​​sir dok ne omekša. Nježno dodajte ohlađenu, rastopljenu bijelu čokoladu u sir. Zatim umiješajte slatko vrhnje s ginom u smjesu od sira i čokolade. To bi trebala biti gusta, glatka smjesa koju sada možete dodati na svoju podlogu od keksa. Zagladite žlicom i stavite u hladnjak preko noći (ili što je duže moguće da se stvrdne).

Foto: I Love Gin

6. Pažljivo izvadite tortu sa sirom iz kalupa i dodajte svježe jagode!

Nadamo se da ćete i vi uživati u ovoj novoj varijanti starog klasika.