FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr

Recepti

Raffaello Cheesecake – slatki grijeh zbog kojeg prestajemo brojati kalorije!

admin 12. siječnja 2024.

Pozor! Nećete se moći zaustaviti na jednom grizu...

Prošle godine su se na tržištu pojavile Ferrero i Raffaello čokolade. Gotovo da nema slatkoljupca koji odmah nije pojurio na police obližnjeg trgovačkog lanca ne bi li se dočepao ovih noviteta. Prema našim saznjanima, okus srećom nikoga nije razočarao i jednako je primamljiv kao i ambalaža.

Raffaello Kokos-Badem ima identični okus kao omiljene nam Raffaello kuglice. Kada sam probala Raffaello čokoladu, znala sam da ju moram ukomponirati u cheesecake i pogađate? Kombinacija je savršena!

U nastavku donosimo recept za najfiniji Raffaello Cheesecake:

Podloga:

  • 160 g mljevenog keksa
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 30 gr mljevenog badema
  • 50 ml mlijeka

Krema:

  • 250 g mascarponea
  • 2 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 180 g Raffaello čokolade (to su 2 čokolade)

Ganache:

  • 120 g bijele čokolade
  • 60 ml vrhnja za šlag

Priprema:

1. U kalup promjera 20 cm utisnite podlogu napravljenu od mljevenog keksa, badema, otopljenog maslaca, kokosovog brašna i mlijeka.

2. Mikserom izradite mascarpone, u njega ulijte vrhnje za šlag pa miksajte još nekoliko minuta.

3. U smjesu dodajte rastopljenu prohlađenu Raffaello čokoladu i miksajte još jako kratko samo da se sastojci povežu.

4. Kremu prebacite na podlogu i poravnajte.

5. Pripremite ganache. Na skroz laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje, dodajte mu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.

6. Prohladite ganache i izlijte ga na kremu. Kalup lagano naginjite lijevo-desno da vam se ganache ravnomjerno rasporedi.

Ohladite “čiz”. Dekorirajte ga po želji.

U slast!

Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr