FOTO by Instagram @kitchen_diaries.hr
Raffaello Cheesecake – slatki grijeh zbog kojeg prestajemo brojati kalorije!
Pozor! Nećete se moći zaustaviti na jednom grizu...
Prošle godine su se na tržištu pojavile Ferrero i Raffaello čokolade. Gotovo da nema slatkoljupca koji odmah nije pojurio na police obližnjeg trgovačkog lanca ne bi li se dočepao ovih noviteta. Prema našim saznjanima, okus srećom nikoga nije razočarao i jednako je primamljiv kao i ambalaža.
Raffaello Kokos-Badem ima identični okus kao omiljene nam Raffaello kuglice. Kada sam probala Raffaello čokoladu, znala sam da ju moram ukomponirati u cheesecake i pogađate? Kombinacija je savršena!
U nastavku donosimo recept za najfiniji Raffaello Cheesecake:
Podloga:
- 160 g mljevenog keksa
- 80 g otopljenog maslaca
- 2 žlice kokosovog brašna
- 30 gr mljevenog badema
- 50 ml mlijeka
Krema:
- 250 g mascarponea
- 2 dl slatkog vrhnja za šlag
- 180 g Raffaello čokolade (to su 2 čokolade)
Ganache:
- 120 g bijele čokolade
- 60 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. U kalup promjera 20 cm utisnite podlogu napravljenu od mljevenog keksa, badema, otopljenog maslaca, kokosovog brašna i mlijeka.
2. Mikserom izradite mascarpone, u njega ulijte vrhnje za šlag pa miksajte još nekoliko minuta.
3. U smjesu dodajte rastopljenu prohlađenu Raffaello čokoladu i miksajte još jako kratko samo da se sastojci povežu.
4. Kremu prebacite na podlogu i poravnajte.
5. Pripremite ganache. Na skroz laganoj vatri ugrijte slatko vrhnje, dodajte mu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi.
6. Prohladite ganache i izlijte ga na kremu. Kalup lagano naginjite lijevo-desno da vam se ganache ravnomjerno rasporedi.
Ohladite “čiz”. Dekorirajte ga po želji.
U slast!
Recept by: Instagram @kitchen_diaries.hr