FOTO by BakedByAnIntrovert

Dom

RECEPT za Snickers Cheesecake + domaći preljev od karamele!

admin 30. travnja 2020.

Pećnicu uopće ne morate paliti!

Ako planirate ovaj produženi vikend iskoristiti za neki intimni roštilj nema razloga da se na meniju ne pronađe i neka slastica.

Potraga za brzim receptom u kojem ne morate paliti pećnicu i rezultat koji će zadovoljiti sve sladokusce doveo nas je do Snickers Cheesecakea od kojeg rastu zazubice.

Za one koji pripremu tradicionalnog Cheesecakea imaju u malom prstu ovaj recept ne bi trebao stvarati problem i trebali biste biti gotovi kroz 20 minuta. Za one avanturiste koji nemaju iskustva s pripremom uz jednostavne upute nema razloga da se ne upustite u još jednu slatku avanturu.

Hoćete li na kraju sami pripremiti preljev od karamele ili ćete kupiti gotovi izbor je na vama, ali na kraju članka donosimo i brzu pripremu za njega.

SASTOJCI

Podloga

  • 150g Digestive ili sličnih keksi
  • 6 žlica rastopljenog maslaca

Krema

  • 700g krem sira (Mascarpone, Philadelphia, ABC…)
  • 200g šećera u prahu
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica limunovog soka
  • 1/8 žličice soli
  • 250ml vrhnja za šlag
  • 3 Snickers čokoladice

Preljev

  • 1 Snickers čokoladica, narezana na komadiće
  • 1/2 šalice domaćeg karamel preljeva ili kupljenog u trgovini

PRIPREMA

Izmrvite kekse i dodajte rastopljeni maslac. Miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Pritisnite smjesu na dno posude i ostavite u hladnjaku. Na srednjoj brzini oko 3 minute miksajte krem sir. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati oko 2 minute.

Dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok te malo soli i miksajte još minutu. Dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok se smjesa ne zgusne. Umiješajte u nju nasjeckane Snickers čokoladice i prelijte ju preko pripremljene podloge. Ohladite najmanje 6 sati.

PRELJEV OD KARAMELE

U posudu stavite šećer i vodu. Stavite na laganu vatru i u početku ne miješajte. Kada krene karamelizacija i kada vidite da se boja promijenila u smećkastu lagano promiješajte kako bi se boja rasporedila po cijeloj tekućini.

Netom prije nego šećer krene poprimati zagorjeli miris maknite posudu s vatre i ulijte vrhnje za šlag. Za još bolji kontrast vašeg preljeva dodajte i malo maslaca, sve dobro promiješajte i prelijte preko vašeg kolača. Za dekoraciju dodajte na vrh još malo nasjeckane Snickers čokoladice.

U slast!