
FOTO by BakedByAnIntrovert
RECEPT za Snickers Cheesecake + domaći preljev od karamele!
Pećnicu uopće ne morate paliti!
Ako planirate ovaj produženi vikend iskoristiti za neki intimni roštilj nema razloga da se na meniju ne pronađe i neka slastica.
Potraga za brzim receptom u kojem ne morate paliti pećnicu i rezultat koji će zadovoljiti sve sladokusce doveo nas je do Snickers Cheesecakea od kojeg rastu zazubice.
Za one koji pripremu tradicionalnog Cheesecakea imaju u malom prstu ovaj recept ne bi trebao stvarati problem i trebali biste biti gotovi kroz 20 minuta. Za one avanturiste koji nemaju iskustva s pripremom uz jednostavne upute nema razloga da se ne upustite u još jednu slatku avanturu.
Hoćete li na kraju sami pripremiti preljev od karamele ili ćete kupiti gotovi izbor je na vama, ali na kraju članka donosimo i brzu pripremu za njega.

SASTOJCI
Podloga
- 150g Digestive ili sličnih keksi
- 6 žlica rastopljenog maslaca
Krema
- 700g krem sira (Mascarpone, Philadelphia, ABC…)
- 200g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica limunovog soka
- 1/8 žličice soli
- 250ml vrhnja za šlag
- 3 Snickers čokoladice
Preljev
- 1 Snickers čokoladica, narezana na komadiće
- 1/2 šalice domaćeg karamel preljeva ili kupljenog u trgovini
PRIPREMA
Izmrvite kekse i dodajte rastopljeni maslac. Miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Pritisnite smjesu na dno posude i ostavite u hladnjaku. Na srednjoj brzini oko 3 minute miksajte krem sir. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati oko 2 minute.
Dodajte ekstrakt vanilije, limunov sok te malo soli i miksajte još minutu. Dodajte vrhnje za šlag i miksajte dok se smjesa ne zgusne. Umiješajte u nju nasjeckane Snickers čokoladice i prelijte ju preko pripremljene podloge. Ohladite najmanje 6 sati.

PRELJEV OD KARAMELE
U posudu stavite šećer i vodu. Stavite na laganu vatru i u početku ne miješajte. Kada krene karamelizacija i kada vidite da se boja promijenila u smećkastu lagano promiješajte kako bi se boja rasporedila po cijeloj tekućini.
Netom prije nego šećer krene poprimati zagorjeli miris maknite posudu s vatre i ulijte vrhnje za šlag. Za još bolji kontrast vašeg preljeva dodajte i malo maslaca, sve dobro promiješajte i prelijte preko vašeg kolača. Za dekoraciju dodajte na vrh još malo nasjeckane Snickers čokoladice.
U slast!