FOTO by Instagram @skitnica

Putovanja

Naša poznata influencerica uživa u čarima Zanzibara

Daria Lovrić 29. lipnja 2022.

Rajska top destinacija u Tanzaniji oduševljava predivnim plažama i nevjerojatnim podmorjem...

Dok temperatura dostiže rekordne brojke za mjesec lipanj, pod klimom u uredu maštamo o čarobnim lokacijama i zamišljamo biserne plaže i tirkizno podmorje. Istog trena bi pristali pobjeći na lokaciju koja izgleda kao reklama za Raffaello.

Iako ćemo morati pričekati još nekoliko tjedana do godišnjeg odmora, preostalo vrijeme ćemo iskoristiti za istraživanje TOP destinacija koje jednog dana moramo posjetiti.

Zanzibar – must visit lokacija

Za oko nam je zapeo Zanzibar, tropski otok u Tanzaniji na istočnoj strani Afrike. Otok je poznat po začinima i predivnim plažama, nevjerojatno kristalno čistim podmorjem i atraktivnim životinjskim svijetom.

Na otoku koji je bogat poviješću, susrest ćete se s uskim zavijenim uličicama punim minareta, izrezbarenih vrata i građevina iz 19. stoljeća, dok je posebna atrakcija je sultanova palača. Danas u njemu vidimo utjecaj raznih kultura, svahilija i islama.

Zanzibar se često naziva „otokom začina“ radi mnogo vrsta koje se uzgajaju na otoku. Od davnina bio je važan za trgovinu, a Stone Town (stari dio danas glavnog grada Zanzibar Cityja) bio je glavno trgovačko središte za slonovu kost i začine.

Na otoku se možete susresti i s divovskim kornjačama, kitovima i dupinima te uživati u ronjenu.

Najljepše pješčane plaže nalaze se u sjevernim mjestima Nungwi i Kendwa, a upravo je Kendwu posjetila i naša poznata influencerica skitnica za koju kaže da ima najljepše plaže i zalaske sunca.

„Uživam u životu u kojem je glavni moto “hakuna matata” – nema problema i “pole pole” – polako polako… uživam u tome sto sam svaki dan okružena dobrom energijom, predivnim pogledima, prirodom, finom i svjezom hranom, iskrenim osmijesima“ – poručuje skitnica.

Prema njezinim utiscima možemo zaključiti da je Zanzibar prekrasna gastronomska destinacija uljudnih i prijateljskih domaćina te očaravajućih plaža.

Nas je posebno oduševila klupica na plaži – idealno mjesto za čarobne fotografije koje će biti vrijedna uspomena za čitav život.

„Shvatila sam zapravo koliko je ovo dobra ideja i kako mi život uvijek namjesti one najbolje situacije u najbolje vrijeme. Teško je da ne budem zahvalna, a ljubav se stvarno pronalazi svuda, ako si dopustite da vidite“ – poručila je skitnica odjevena u tradicionalnu tkaninu – kanga, svojim pratiteljima.

Zanzibar definitivno ide na našu wish listu. Ako ga ne posjetimo ove godine, iduće sigurno!