FOTO by Instagram @dreamer4787 / @visit.pucisca

Putovanja

Pučišća na Braču – nova top ljetna destinacija

Mia Vodopija 17. lipnja 2021.

U Pučišćima možete uživati u lijepim kamenim plažama i slikovitim pejzažima obližnjih uvala

Toplina grada vas mami na sanjarenje i razmišljanje o tome gdje biste proveli dugo očekivani godišnji odmor. Istra, Dalmacija, otoci? Možda čak van Hrvatske?

Pitanja je mnogo, baš kao i odgovora. Ako želite ljetovati u Lijepoj našoj, ali vam je dosta buke i cike top turističkih odredišta, imamo prijedlog za vas!

U dubokoj sjevernoj uvali otoka Brača iz kamena je izraslo prelijepo mjesto Pučišća, od davnina poznato po kameno klesarskoj kulturi. Skladno građene kamene kuće s popločanim bijelim krovovima daju mjestu osobit šarm i poseban mediteranski ugođaj.

Sklad i jedinstvo kuća, renesansnih palača i baroknih zgrada niklih iz bjeline bračkog kamena ostavljaju bez daha svakog posjetitelja.

U Pučišćima možete uživati u okolnim lijepim šljunčanim i kamenim plažama te slikovitim pejzažima obližnjih uvala, u kojima svatko može pronaći svoj intimni kutak. Stalno se uređuju nove plaže koje su posebno pogodne za malu djecu.

Oni koji žele mogu svoj odmor odabrati u selima Praznicama ili na Gornjem Humcu, gdje imate priliku doživjeti ruralni Brač.

Ako nikada niste probali kayaking, ovo vam je prava prilika! Jedinstvena tura u kojoj ćete uživati i u kupanju i ronjenu, pokazat će vam divlju stranu Brača jer priroda kojoj ćete svjedočiti je netaknuta i očuvana.

Ovdje je zastupljen i robinzonski tip turizma – samo vi, more i sunce. Ljepota Pučišća je vječna – savršeni sklad kamena i turizma na ovom mjestu sunca, kamena i soli.

Za sve gurmane željne gastronomskih avantura, moramo istaknuti da će vas restorani oduševiti ponudom tradicionalnih dalmatinskih jela, posebno specijaliteta spravljenih od bračke janjetine.

Pod stoljetnim borovima s pogledom na Pučišku uvalu, moći ćete uživati u restoranu Lučica, koji vam nudi sve morske delicije – jastoga, hlapa, oboritu ribu, školjke… Sve to ćete moći zaliti vrhunskim vinima s njihove vinske karte, ali i “domaćim” vinima lokalnih proizvođača.

Restoran Pipo, prepoznat od strane nautičara te uvršten u njihov gastronomski vodič “Gustoza đita” i u katalog “Dobri restorani”, također vas neće razočarati. Sa svojom ponudom dalmatinske hrane i povrća iz vlastitog uzgoja te janjetine na špici, poželjet ćete se opet vratiti u ovaj restoran.

Kulturne manifestacije poput Međunarodne ljetne glazbene škole i Bračkog ljetnog glazbenog festivala učinit će vaš odmor u Pučišćima nezaboravnim iskustvom.

Nadamo se da smo vas uspjeli zaintrigirati za ovaj mali raj na zemlji i da ćete posjetiti Pučišća u njihovoj opuštenoj i mirnoj atmosferi kojom ovo mjesto odiše.