FOTO by Instagram @itsmevedrana / @milanovicsime

Putovanja

Božanstveni dvorac u srcu Međugorja je must visit lokacija!

Daria Lovrić 28. srpnja 2023.

Iskoristite vikend za posjet mjestu za koje kažu da je raj na zemlji!

U iščekivanju godišnjeg odmora nastavljamo s istraživanjem prekrasnih lokacija koje vrijedi posjetiti. Skrolajući po društvenim mrežama za oko nam je zapeo veličanstveni dvorac u Međugorju koji svojim velebnim izdanjem ostavlja bez riječi.

Dvorac je u vlasništvu bračnog para Nancy i Patricka koji su se prateći svoj vjerski put iz Kanade doselili u Međugorje. U Bosni i Hercegovini do prije 20-ak godina nije bilo ni jednog klasičnog dvorca jer su se na tom području uglavnom gradile tvrđave.

Nancy je inače rodom iz Zagreba, a njezin suprug je Kanađanin. Kada su 90-ih godina počeli s gradnjom nisu imali u planu izgraditi dvorac. Namjera im je kako navode bila izgraditi objekt za duhovne obnove, za svećenike, hodočasnike, časne sestre, bogoslove…

Nancy i njezin muž žive u kućici pored, a sam dvorac obilaze mnogi vjernici i hodočasnici iz cijeloga svijeta, ali je i omiljena lokacija za vjenčane fotografije i fotografije parova.

U kompleks Nancy i Patricka Latte do sada je ugrađeno više od 2000 kamiona kamena kojeg su nabavili isključivo u Međugorju za koje mnogi kažu da je raj na Zemlji.

Nancy govori hrvatski, engleski, francuski, talijanski, španjolski, rumunjski i ukrajinski, stoga ako vas zanima više informacija o samom mjestu i njihovoj vjeri i načinu života rado će ih podijeliti s vama.

Posjet kompleksu je potpuno besplatan, a ostavlja dubok utisak i stvara predivne uspomene.