FOTO by Instagram @termedisaturnia

Putovanja

Terme di Saturnia – mjesto za zaljubljene koje stavljamo na wish listu!

Krešimir Šustić 12. svibnja 2020.

Trenutno ne možemo uživati tamo, ali dozvoljeno nam je maštati!

Dok se život laganim koracima vraća na staro, ljudi se bez problema privikavaju na nove mjere samo kako bi napokon izašli iz karantene i uživali u blagodatima vanjskog svijeta.

Otvoreni su kafići, shopping centri i omiljeni dućani, no za najslađe stvari poput putovanja još ćemo morati malo pričekati.

Da je bijeg od stvarnosti nešto što je svakome potrebno, to smo zaključili već davnih dana, pogotovo ako se radi o destinaciji koja nas ostavlja bez daha.

Ponekad je dovoljno par slobodnih dana da bi se maknuli od svakodnevne rutine i poslova koje obavljamo, a za to su najbolja mjesta koja se nalaze u okruženju zelenila prirode.

Pravi primjer za to su terme di Saturnia koje su smještene u susjednoj Italiji blizu prekrasnog gradića, Toscane.

Prirodni bazeni u stijeni, topla voda i zeleni krajolik koji okružuje ovaj raj izgledaju baš kao da su s najljepše razglednice koju možete zamisliti.

View this post on Instagram

Nocturne. ⠀ Pic credit: @___.bg.___

A post shared by Terme di Saturnia (@termedisaturnia) on

Sumporna izvorska voda, poznata po terapeutskim svojstvima konstantno je na temperaturi od 37,5 °C, a nudi opuštanje i spokoj prilikom uživanja u termama.

Vodopadi i plitki terasasti bazeni stvarani su tisućama godina prelijevanjem mineralnih voda i taloženjem minerala što je uistinu prava atrakcija koju nam je majka priroda dala na korištenje.

Ovo je pravo mjesto u kojem možete pustiti mozak na pašu, ugasiti ton na mobitelu i sa svojom boljom polovicom iskusiti romantično putovanje u dvoje koje ćete pamtiti do kraja svog života.