FOTO by IMDb

Film

Vrtlog – nova triler drama na Netflixu dirnula nas je kao nijedna!

Viktoria Mikulić 09. lipnja 2023.

Godine 2025., zahvaljujući novoj tehnologiji, policijski službenici mogu uroniti u mjesta zločina, rekonstruirana u virtualnoj stvarnosti, kako bi im pomogli u rješavanju njihovih istraga.

‘Vortex’, hrv. Vrtlog je francuska znanstveno-fantastična triler serija koju su kreirali Camille Couasse i Sarah Farkas, a koja trenutno na IMDb-u ima ocjenu 7.4. Već nas dugo nijedna serija nije ovako dirnula i emocionalno osvojila, stoga ne iznenađuje da smo svih 6 epizoda pogledali u jednom danu.

Pripremite maramice! Nova serija na Netflixu slama srca!

Prije nego vas uputimo u sadržaj serije, samo jedno trebate znati, maramice držite uz sebe tijekom gledanja ovog dramskog trilera, jer se nećete moći suzdržati…

O seriji:

Priča prati Ludovica Béguina, ili Luda (Tomer Sisley), 52-godišnjeg veterana detektiva koji radi za policijsku upravu u Brestu. Prije dvadeset sedam godina izgubio je suprugu Mélanie (Camille Claris) u nečemu što se činilo kao tragična nesreća.

Ali kada je tijelo žene otkriveno na istoj plaži na kojoj je pronađena njegova žena, njegova istraga navodi ga na sumnju da su obje smrti povezane. Pripovijest je podijeljena u dvije vremenske linije. Godine 2025. Ludo koristi najsuvremeniju VR tehnologiju za procjenu mjesta zločina i susreće svoju davno mrtvu suprugu iz 1998., 12 dana prije nego što joj je suđeno da umre.

Povezavši se s pokojnom suprugom zahvaljujući tehničkom problemu u virtualnoj stvarnosti, Ludovic uskoro otkriva kako bi mogao promijeniti tijek događaja. No ako promijeni prošlost, hoće li i njegova budućnost imati šanse?

Hoće li biti druge sezone?

Niti producenti serije niti čelnici Netflixa još nisu potvrdili razvoj druge sezone. Nekoliko medija izvješćuje da se radi o miniseriji, ali ‘Vortex’ neće biti prva miniserija koja će imati više sezona, ako bude obnovljena za 2. sezonu. ‘Vortex’ je posebno popularan u zemlji porijekla, gdje je prve dvije epizode gledalo impresivnih 4,3 milijuna gledatelja.