FOTO by Instagram @youmalou_ / @girlstravelsnap / @placesof_theworld_

Putovanja

Magična Kapadokija je must-visit proljetna lokacija s najljepšim krajolikom na svijetu!

Daria Lovrić 17. svibnja 2024.

Pokrajina pećina, vilinskih dimnjaka i balona ostavlja bez teksta!

Vjerujemo da ste zahvaljujući društvenim mrežama već čuli za Kapadokiju koja je toliko lijepa, da se oni koji ju još uvijek nisu posjetili ponekad zapitaju izgleda li stvarno tako ili je riječ o Photoshopu. Ova pokrajina nalazi se u središnjoj Turskoj, a njezin predivna krajolik nastao je djelovanjem vulkana i vjetrova.

Kapadokijski zapanjujući pejzaži kojeg oblikuju vulkanske stijene, doline i krateri, popularna su kulisa bezbroj fotografija na društvenim mrežama sve većeg broja turista diljem svijeta. Osim što izgleda nevjerojatno, Kapadokija svojim posjetiteljima nudi mnoštvo aktivnosti.

Želite li ovog proljeća pobjeći u toplije krajeve i uživati u prirodnim atrakcijama Kapadokija je prava destinacija za vas. Među najpoznatije atrakcije ovog mjesta ubrajaju se neobične formacije stijena, poznatije pod imenom ”vilinski dimnjaci”, a koje su ujedno i glavno obilježje Nacionalnog parka Göreme.

Naime, ova vrsta stijena nastaje djelovanjem vjetra i vode, a stupovi i tornjevi visine do četrdeset metara nećete pronaći više nigdje na svijetu.

Zaputite li se na ovu magičnu lokaciju obavezno istražite podzemne gradove kojih je čak preko trideset.

Njih su lokalni stanovnici u davnoj povijesti koristili kao skloništa, a danas služe kao prava turistička mjesta. Hosteli pa čak i boutique hoteli uređeni su u autentičnom stilu svojstvenom upravo ovoj pokrajini.

Najpopularniji način za razgledavanje krajolika Kapadokije je let balonom. Svakog dana prije zore, stotine balona šaraju nebo iznad Kapadokije i posjetiteljima pružaju nezaboravno iskustvo.

Kapadokija je magičan rezultat zajedničkog djelovanja prirode i čovjeka koji svakako treba doživjeti, stoga, ako ste u potrazi za destinacijom idealnom za proljetno putovanje, Kapadokiju uvrstite na vašu wish listu!