FOTO by Instagram @suzanakonatar / @bacva_beach_korcula / Una Lora Banjac

Putovanja

Plaža Bačva na otoku Korčuli prava je mediteranska ljepotica

Una Lora Banjac 17. svibnja 2024.

Na Korčuli ima puno prekrasnih plaža, otočića i skrivenih uvala, no mi ćemo danas izdvojiti jednu od naših najdražih...

Dubrovačko-neretvanska županija prava je prirodna oaza našeg bajnog Jadrana. Osim što se ovo podneblje ističe prekrasnim, tirkizno plavim i bistrim morem te bogatom kulturnom baštinom i mediteranskom spizom – svakako ga najviše obilježava bogatstvo prirodnih ljepota, otoka, plaža, uvala i zelenila!

Među južnodalmatinskim otocima kao jednog od najljepših, izdvojili bi Korčulu koja zaista ima puno toga za ponuditi. Bogata kultura, kamene ulice, Stari grad i raskošan pogled na naš najveći poluotok Pelješac čine ovaj grad posebnim i privlačnim za turiste iz svih krajeva svijeta.

Na Korčuli ima puno prekrasnih plaža, otočića i skrivenih uvala, no mi ćemo danas izdvojiti jednu od naših najdražih…

Radi se o predivnoj plaži Bačva u Pupnatu

Una Lora Banjac

Do ove plaže nije lako doći, ali jednom kada dođete do nje, znat ćete da je vrijedilo! Do prekrasne uvale vodi uska cesta od nekoliko kilometara, a kada napokon parkirate prolazite kroz sanjive mediteranske puteljke dok se pred vama ne stvori morska ljepotica s najljepšim pogledom na Park prirode Lastovsko otočje.

Na ovu je plažu najljepše doći rano ujutro kada nema nikoga, a maska i peraje su neizostavan dio opreme neophodan za istraživanje ove prirodne oaze.

Plažu okružuju stijene s kojih se može skakati, a ako ste dovoljno hrabri možete ući u skrivenu špilju koja se nalazi u ovoj posebnoj uvalici.

Una Lora Banjac

Iznad plaže nalazi se maleni domaći restorančić koji nudi ono najneophodnije – dalmatinsku ribu i meso, kavu i sladoled te koktele, pivo i domaće vino!

Ako vas ove godine put odnese do južne Dalmacije – apsolutno preporučujemo da svratite do Bačve i brčnete se u bistrom i čistom moru.