FOTO by Instagram @recepti_za_srecu / @coffee_n_muffins

Dom

Voćni tart s breskvama i borovnicama – ludo jednostavan!

Mia Vodopija 15. srpnja 2021.

Voćno-sladoledna rapsodija uz koju nećete provesti sate u kuhinji, bez brige...

Ljeto je pravo doba za uživanje u finim slasticama, a kako i ne bi bilo? Stalno kod nekog ‘skitamo’ ili smo pozvani na roštilj, a često i sami organiziramo druženje s ekipom. Voćni tart je tu da nam donese hvalospjeve o našem kuharskom umijeću!

Odličan je osjećaj spremiti nešto što će se drugima svidjeti – nešto što će biti tako dobro da će se tražiti kriška više!

Iako smo veliki fanovi no bake poslastica, ponekad volimo i uključiti pećnicu. Borovnice, breskve, puding od vanilije, sladoled, bademi… ove kombinacije zvuče božanstveno!

Zamislite samo topljenje svih tih okusa kada se pomiješaju!

Voćni tart je odličan desert, ali bitno je naglasiti da se ova voćno-sladoledna rapsodija sprema za 10 minuta, brzo ispeče i da nećete provesti sate u kuhinji!

Sastojci

  • 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
  • 3 žlice Nikas džema od šumskog voća
  • Listići badema
  • Borovnice i breskve (količina voća po izboru)
  • Smeđi šećer / med / kokosov šećer (po ukusu)
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žumanjak
  • 1 puding od vanilije
  • Sladoled od vanilije

Priprema

Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Rasporediti tijesto tako da prelazi rub tepsije i saviti prema unutra da se dobije udubljenje. Premazati džemom od šumskog voća i posuti cimetom. Odozgo poredati borovnice i breskve, prema ukusu zasladiti medom ili šećerom, te posuti listićima badema.

Rubove tijesta premazati umućenim žumanjkom. Voćni tart peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, dok ne porumeni. Voćni tart izvaditi iz pećnice, pričekati nekoliko minuta te ga prošarati gotovim pudingom od vanilije i dodati sladoled.

Počastite se još danas ovim fenomenalnim tartom i uživajte u njemu s obitelji, prijateljima, cimerima ili odabranikom vašeg srca!