FOTO by Instagram @suitesocietyco / @kranzfrisor / @_radhair

Ljepota

„Strawberry vanilla“ – boja kose koju moramo isfurati ovo ljeto?

Daria Lovrić 08. srpnja 2022.

Jako sunce, topla plava, nijanse meda, jagoda i bakra su dobitna ljetna kombinacija...

Novi ljetni trend u bojanju kose je strawberry vanilla – specifična nijansa boje kose toplih tonova. Idealna za razigranu ljetnu sezonu oživit će osunčanu kosu i dati joj prirodan topliji look.

Zanimljivo je da je baš strawberry vanilla za neke vizija plave, dok je neki hair stilisti vide kao verziju svijetlo narančaste boje kose. Trendseterice ovu boju nazivaju i „blorange“, što bi značilo kombinacija plave i ginger, međutim ova nijansa je puno više od toga.

Podsjetimo, strawberry brunette: crvenkasto smeđa nijansa je najljepša proljetna boja kose, dok je strawberry vanilla ljetni HIT!

Hladni i pepeljasti tonovi su možda lijepi, međutim nisu prirodni i nisu dobar izbor u ljetnoj sezoni. Uvlače svjetlost i nisu reflektirajući, dok su toplije, medene nijanse zdravije za kosu, posebice u ljetnom periodu kada ju sunce i more dodatno uništavaju.

Trenutnim plavušama bit će mnogo lakše prijeći na strawberry vanilla nijansu i bit će ju lakše održavati jer je prirodnijeg izgleda. Unutar blorange spektra također postoji mnogo nijansi ovisno o količini i jačini same narančaste.

Mnogi kosu „zagrijavaju“ zlatnim medenim tonovima pomoću kombinacije zlatno plave i bakreno zlatne boje kose. Jedan od favorita je svakako boja kose u ružičasto-zlatnoj nijansi.

Hoćete li dodati crvenu ili ružičastu boju reći će vam vaš ton kože. Ako imate tamniju kožu dodajte više crvene boje u formulu, a osobama sa svjetlijom kožom preporučujemo dodavanje ružičaste kako bi se postigao bolji efekt.

Strawberry vanilla boja kose odlično će pristajati ženama sa stavom i jakim karakterom. Ova upečatljiva nijansa plave, odnosno narančaste, zaokružit će ljetni look i uvijek će vas isticati u masi.

Spojite li ovu efektnu boju kose s odvažnim outfitom u jarkim IT bojama sezone bit ćete glavna zvijezda gdje god se pojavite.