Ljepota

Strawberry Brunette: crvenkasto smeđa nijansa je najljepša proljetna boja kose!

Viktoria Mikulić 29. ožujka 2022.

Idealna za brintete, ali i za plavuše…

Proljeće nam donosi novu boju kose! “Strawberry Brunette” trenutno je ultimativni hit! Evo svega što trebate znati o poželjnoj nijansi smeđe…

Dugi niz godina, “Strawberry Blonde” bila je jedna od najpopularnijih nijansi u proljeće, ali u 2022. godini je vrijeme za novu boju kose!

“Strawberry Brunette” u našu kosu unosi nijansu smeđe koja, slično kao i “Strawberry Blonde”, stvara nježno crveno svjetlucanje.

Iako su boja jagode i plava savršen spoj, ponekad nam jednostavno treba nešto novo i tu nastupa “Strawberry Brunette”. Ova boja kose sastoji se od mnogo različitih nijansi smeđih i ružičasto-crvenih pramenova, iz čega se može zaključiti “jagoda” u nazivu nove boje kose.

Slavne osobe poput Zendaye i Kendall Jenner već su prepoznale trend i svojoj prirodno tamnosmeđoj kosi dale proljetni make over.

“Strawberry Brunette” je savršena boja kose za sve koji su prirodno blagoslovljeni smeđim tonom i jednostavno je žele malo začiniti. Ako želite postići savršen efekt, uputite se kod frizera kojem vjerujete jer on će točno znati pogoditi koliko je bakrene ili crvene boje potrebno vašem prirodnom tonu. Na vama je hoće li se to raditi kao glossing, balayage, s velikim ili prilično malim kontrastom u odnosu na smeđi ton.

No, ni plavuše ne moraju propustiti novu boju kose, već bi se za to morale odvojiti od svoje osnovne boje kose. Međutim, za to svakako trebate posjetiti frizera jer ova promjena boje može brzo dovesti do zelene ili narančaste nijanse u kosi.

Ako smo potaknuli vaš interes, no još uvijek trebate malo inspiracije prije nego odete frizeru, evo nekoliko primjera “Strawberry Brunette” koji vas neće ostaviti ravnodušnima: