FOTO by IMDb

Film

Stigao je kraj serije „Sex Education“! Čeka li nas spin-off?

Daria Lovrić 25. rujna 2023.

Šuška se, šuška…

Otisova i Maeveina priča završila je nakon četiri uzbudljive sezone. Naime, postoji nekoliko razloga zašto se ova mega popularna serija približila kraju. Glumačka ekipa prerasla je glumiti tinejdžere, a i došlo je vrijeme da se usredotoče na druge projekte.

Sex Education
Sex Education

Također, kreatorica serije i spisateljica Laurie Nunn otkrila je da je „Seks Education“ na neki način došao do svog prirodnog završetka s četvrtom sezonom i činilo se kao pravo vrijeme da se završi.

“Nevjerojatno smo ponosni na Seks Education i osjećamo dužnost prema našim briljantnim scenaristima, glumcima i ekipi koji su uložili toliko srca u svaku epizodu. Neumorno su radili kako bi vam predstavili ovu posljednju sezonu, a mi jedva čekamo da je podijelimo s vama“.

Čeka li nas možda spin-off serije?

Govoreći za Netflix Tudum uoči nadolazeće posljednje sezone, Laurie se dotakla potencijala za istraživanje svijeta Moordale High.

“Definitivno se odmaram i razmišljam o drugim stvarima,” rekla je uoči emitiranja četvrte sezone. “Ali Moordale je stvarno bogat svijet, a pisati o tinejdžerima uvijek je jako zabavno. Dakle, mislim da u tom svijetu uvijek postoji potencijal za još više istraživanja.”

Asa Butterfield, koji glumi Otisa, također je rekao za Cosmopolitan UK da bi bio spreman za spin-off – pod uvjetom da bude svečano. “Želim božićni film! S temom seksualnog odgoja,” rekao je prije nego što je dodao, “Spin-off bi bio dobar, ali mora biti dobro osmišljen i stvarno jedinstven, a ne samo radi snimanja spin-offa.”

Kreatorica serije Laurie Nunn objavila je vijest u otvorenom pismu obožavateljima. “Željeli smo napraviti emisiju koja će odgovoriti na neka od pitanja koja smo svi imali o ljubavi, seksu, prijateljstvu i našim tijelima. Nešto što bi pomoglo našim unutarnjim tinejdžerima da se osjećaju malo manje usamljenima. Bilo je neodoljivo vidjeti kako se emisija povezala s ljudima diljem svijeta i nadamo se da je učinila da se i neki od vas osjećaju malo manje usamljenima.”

Dodala je: “Ovo nije bila laka odluka za donijeti, ali kako su se teme i priče nove sezone kristalizirale, postalo je jasno da je ovo pravo vrijeme za kraj. I dok smo ljuti što više nećemo dobiti nijednu sezonu serije, vidimo odakle dolazi. Budući da su mnogi likovi serije izašli iz tinejdžerskih godina i preuzimaju nove uloge, ima smisla sada završiti.“

Sex Education: sve dolazi kraju u dugoočekivanoj posljednjoj 4. sezoni

Posljednja sezona počinje Otisom (Asa Butterfield) i Ericom (Ncuti Gatwa) koji otvaraju novu seksualnu kliniku na koledžu Cavendish Sixth Form. U međuvremenu, Otis se bori s problemom udaljenosti između njega i Maeve (Emma Mackey) koja je otišla u SAD studirati na Sveučilištu Wallace.

Dok željno iščekujemo nove informacije o spin-offu, uživajte ako već niste u 4. sezoni „Seks Education“ serije. U nastavku škicnite trailer: