FOTO by Instagram @adventnagradini

Putovanja

Sedmo izdanje Adventa na Gradini bit će najraskošnije do sada!

Daria Lovrić 30. studenoga 2023.

Spektakularna lokacija bit će ukrašena s čak 12 kilometara lampica…

Svake godine iznova gradovi u Hrvatskoj tijekom blagdana oblače svoje najraskošnije ruho i oduševljavaju nas svojim festive izdanjima. Ipak, neke manifestacije toliko su lijepe da su pronašle svoj put do TOP 5 mjesta u Hrvatskoj, jedno od njih je i Trsatska gradina.

Advent na Gradini jedan je od najraskošnijih advenata u ovom dijelu Europe u kojem je u dosadašnjih šest izdanja uživalo više od 340.000 posjetitelja, a ove godine održava se njegovo sedmo izdanje koje će trajati od 03. prosinca do 07. siječnja.

Advent na Gradini: krenule pripreme za spektakularno paljenje lampica

Trsatska gradina u Rijeci svake se godine uz kilometre lampica i unikatne dekoracije transformira u božićnu bajku koja oduzima dah i privlači sve veći broj posjetitelja.

Prve nedjelje u prosincu Trsatska gradina će ponovno zasjati u punom sjaju, uz odbrojavanja sekundi do svečanog trenutka paljenja čak 12 kilometara lampica. Početak Adventa na Gradini bit će popraćen specijalnim scenografskim efektima, zbog čega će se prizore s Trsata moći vidjeti čak i u centru grada. Posjetitelje će zabavljati DJ Tommy, a lampice se pale u 18:00 sati.

Ručno izrađene svjetlosne skulpture krase svaki kutak kaštela, a vrijedi izdvojiti lampicama optočenog trsatskog zmaja, Rimsku kulu koja svake godine oblači svjetlucavi plašt te veliku božićnu kuglicu koja posjetitelje dočekuje na samom ulazu u kaštel. Među stoljetnim zidinama svoje su mjesto pronašle i ručno izrađene jaslice s više od 500 elemenata.

U sklopu adventa se održavaju tematski, glazbeni i dječji programi, a sve započinje spektakularnim paljenjem lampica prve nedjelje u prosincu koje posjećuje nekoliko tisuća posjetitelja.

U sklopu Adventa ove će se godine održati 17 različitih programa, a na vrhu grada već se tradicionalno održavaju dva dočeka Nove godine – dječji doček s brojnim dekorativnim elementima i animatorima te onaj večernji s najljepšim pogledom na grad.

Na adventu vas ove godine očekuje pet adventskih kućica s prigodnom gastro ponudom te nekoliko tematskih cjelina. Advent na Gradini omiljeno je okupljalište Riječanki i Riječana, ali i razlog dolaska brojnih posjetitelja iz cijele regije.