FOTO by Instagram @timotej

Putovanja

Hrvatski Maldivi – uvala Krivica na Malom Lošinju

Daria Lovrić 13. svibnja 2022.

Odmor za dušu i tijelo... i stvaranje Insta fotki

Termometar iz dana u dan bilježi porast temperature, a mi smo već lagano u potrazi za savršenom destinacijom koja će nas ostaviti bez daha.

Svuda je lijepo, ali na našem Jadranu je najljepše – svaki dio hrvatske obale je predivan na svoj način i koju god destinaciju izabrali, nećete pogriješiti.

Ipak, kako bi vam olakšali potragu za idućom destinacijom, pa makar samo za vikend putovanje predstavit ćemo vam uvalu Krivicu.

Uvala Krivica se sakrila na zapadnoj obali otoka Lošinja. Možete ju posjetiti pješice ili biciklom iz romantičnog Velog Lošinja. Iako je vožnja prema uvali Krivica pravi izazov, prava je turistička atrakcija na Malom Lošinju.

Ovu božanstvenu uvalu najviše posjećuju gosti s brodićima i jahtama, uživajući u skrovitom dijelu Jadrana. Za Krivicu kažu i da je najsigurnije sidrište na Kvarneru jer je zaštićeno kopnom s tri strane. More je ovdje izrazito mirno, čisto i ugodno toplo.

Kupanje u uvali Krivica budi poseban osjećaj mira i slobode, bez obzira jeste li sami ili među desetak drugih usidrenih jahti. Sama obala prikazuje nestvarne slike netaknute prirode – zarasle borove grane i stjenoviti ulaz u more.

Odlučite li se posjetiti ovo čarobno mjesto brodom, morat ćete za dnevni vez odvojiti 250 kuna.