FOTO by Instagram @inegeek / @nailzby_chloe / lisa_kovacs76

Ljepota

Nokti boje patlidžana – manikura koja priziva jesenske dane

Daria Lovrić 13. rujna 2023.

Eggplant nijansa mistične ljubičaste jesenski je HIT...

Dani nam postaju kraći, temperature će se lagano spuštati, a kiše će postati sve češće što znači samo jedno – uskoro nam stiže jesen, najraskošnije godišnje doba. U zadnjih nekoliko mjeseci prevladavale su jarke neonske nijanse i pastelni tonovi, kako u našim ormarima tako i u svijetu interijera, ali i u beauty industriji.

Dolskom jesenskog razdoblja, stižu nam promjene, a mi smo brže-bolje požurili istražiti što nam najavljuje jesen 2023. Pretražujući najnovije nail trendove, otkrili smo koje su to boje koje ćemo nositi u jesenskom periodu na našim noktićima.

Nokti boje patlidžana najljepša su uvertira u jesenski mood

Sukladno promjenama u prirodi oko nas, fokus će kao i svake godine biti na toplim zagasitim i zemljanim tonovima. Već smo spominjali nekoliko boja čija imena daju naslutiti da se radi o pravim jesenskim nijansama poput caramel, woody, chocolate i cocoa. To su samo neke od boja u paleti smeđih nijansi koje će vladati nail-art scenom.

Osim smeđih tonova, posebice popularne će biti jarko crvena, narančasta te ljubičasta. Kada govorimo o ljubičastoj boji, ove sezone posebno se ističe eggplant nijansa. Za razliku od pastelno ljubičaste i lila, boja patlidžana je tamna, duboka i bogato pigmentirana.

Nekoliko je nijansi tamnija od kraljevsko ljubičaste te toplija i prirodnija. Eggplant manikura odiše elegancijom i profinjenošću te daje dozu tajnovitosti. Idealan je odabir za samouvjerene i hrabre žene koje prate beauty trendove i ne boje se eksperimentirati.

Ova specifična nijansa ljubičaste ima nekoliko varijanti – na vama je da odaberete sviđaju li vam se više svjetliji ili tamniji tonovi.

Ideje o najljepšim primjercima noktiju boje patlidžana nalaze se na Instagramu pod hashtagom #eggplantnails, a mi se nadamo da ste inspiraciju pronašli baš ovdje.