FOTO by Instagram @icebergsclub

Putovanja

Najljepši bazen na svijetu čeka samo na vas!

Mia Vodopija 12. srpnja 2021.

Tagirajte frendicu s kojom biste uživali pokraj ovog bazena!

Kupanje u oceanskom bazenu odlično je iskustvo. Izgrađeni na samoj obali i nadopunjeni oceanskim valovima, bazeni nude kristalno čistu vodu, bez ikakvih kemikalija na zapanjujućim mjestima.

Najljepši bazen je mnogima razlog odlaska ili povratka na određenu lokaciju. Iako prekrasnih bazena s očaravajućim pogledima ima posvuda na svijetu (pa čak i kod nas u Dubrovniku), pronašli smo najljepši bazen na drugoj strani zemlje koji nas je zadivio. Većina australskih oceanskih bazena nalazi se u Sydneyu i u blizini, na obali Novog Južnog Walesa. Mi smo izabrali najbolji – Bondi Icebergs.

Vjerojatno najpoznatiji sidnijski oceanski bazeni su Bondi Icebergs. Ovaj bazen, na 25 minuta vožnje od središta grada, nudi spektakularni pogled na zlatni pijesak plaže Bondi.

Nakon osvježavajućeg morskog plivanja, možete nešto prigristi i popiti piće u Bondi Icebergs Club, dok gledate surfere kako bruse svoju vještinu na velikim oceanskim valovima.

Najljepši bazen Bondi povijesna je znamenitost plaže Bondi više od 100 godina. Sadrži i veći bazen za plivanje krugova i manji dječji bazen, a kvalificirani spasioci su u patroli i brinu za sigurnost tijekom cijele godine.

Plivanje u bazenu ili moru je od davnina jedna od najzdravijih aktivnosti. Redovitim plivanjem, bilo iz kondicije ili iz užitka, održavate mentalnu svježinu misli, ali i jačate mišiće te stoga postajete jači, malo vještiji plivač.

Osim mentalne jasnoće i kondicije koju dobivate plivanjem u bazenu ili moru, bitno je naglasiti da je to prilično jednostavan način da izgradite tonus tijela. S obzirom na to da je voda 784 puta gušća od zraka, plivanje će vam izgraditi tijelo bolje nego bilo koji drugi oblik kardiovaskularnih vježbi na kopnu.

Rad u vodi pruža otpor koji ima sličan učinak kao korištenje utega; međutim, uranjanje u vodu stvara ujednačen, kontroliran otpor na tijelu, savršen za one koji nisu sigurni u dizanje utega.

Najljepši bazen, more, plivanje i uživancija s dragim nam osobama je ipak najbolji način da provedemo godišnji odmor, stoga ako već niste, povedite vaše najmilije na zdravu dozu vitamina SEA!