FOTO by Instagram @timotej / @naughtytraveller

Putovanja

Ovaj kameni bazen s morskom vodom prava je ljetna senzacija

Mia Vodopija 01. lipnja 2021.

Ako ćete koji dan provesti u Dubrovniku pogledajte mjesto za najbolju "Instagramušu"

Prošla godina sa svojim covid restrikcijama nije nikome bila najdraža. Nismo znali kada idemo na putovanje, more ili godišnji, nismo znali hoće li nas spriječiti novi lockdown, nismo bili sigurni možemo li se lijepo opustiti. Ove godine se možemo opustiti kako spada!

Kada zamislite odmor, mir i tišinu, što vam prvo padne na pamet? Zelene planine i šarene kućice poredane jedna do druge ili možda odlazak na more? Naše Jadransko more, najplavije i najbistrije i smaragdnije od svih. Jadransko more je jedno od najljepših mora na svijetu.

Znam, ovo je osobno mišljenje. Ali dopustite mi da vam objasnim zašto to mislim. Možda na kraju podijelite moje stavove. Jeste li se ikad zapitali zašto more ima takvu posebnu moć nad nama?

Kad zagledate u njegovo prostranstvo, sve oko vas nestaje. More vas obuzima. Kada zakoračite u njega, osjećate se malenom i laganom, kao da lebdite. Za prave fanove mora, ovo spajanje predstavlja osjećaj ushićenja.

Svijet zamišlja savršenu plažu kao pješčanu plažu. Ako ste ikada išli plivati na pješčanoj plaži, znate da svaki pokret zamuti vodu. Jadransko more je kristalno čisto, a najpitomije plaže izrađene su od okruglog šljunka.

No što ako niste fanovi morskih dubina i životinja koje se kriju ispod površine, onda vam preporučamo ovaj bazen u Dubrovniku u hotelu Excelsior. To je bazen napravljen od kamena, a ispunjen morskom vodom. Osim što biste uživali u morskom kamenom bazenu, on odlično izgleda i za Instagram!