FOTO by Instagram @tumagazin.rs / @iva.znaor / @damir1.krevatin

Putovanja

Golden Bay ili Zlatna plaža na Krku rajska je lokacija za potpuni zen!

Daria Lovrić 13. lipnja 2023.

Divnu šljunčanu plažu krase impozantne stijene i tirkizno more, a do nje možete samo brodićem…

Uskoro počinju godišnji odmori, a ako i vi, baš poput nas morate čekati još mjesec, dva do odlaska u ljepše krajeve, maksimalno iskoristite vikend za bijeg od svakodnevice. Kratka vikend putovanja nisu rezervirana isključivo za destinacije u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Ako vam nije problem putovati, slobodno se zaputite duž obale, posebice na bliže lokacije. Nema boljeg odmora od onog na Jadranu, uz opuštajući šum mora, lagani povjetarac i miris soli. Naša obala top je destinacija za ljetni odmor, a njezini otoci i gradovi skrivaju predivne plaže, kristalno čisto more i ljepote koje ostavljaju bez daha.

Komadić raja netaknute ljepote i egzotičnog izgleda

Istražujući skrivene ljepote, za oko nam je zapela predivna plaža na otoku Krku. Riječ je o šljunčanoj plaži naziva Zlatna plaža. Naime, Zlatna plaža, Golden Bay, Velo Čelo i Biškupići, samo su neka od imena ove predivne plaže.

Naime, ime je dobila zbog zlatne boje vertikalnih litica u pozadini koje ostavljaju bez riječi. Na samim stijenama koje se na suncu se prelijevaju u predivnim nijansama zlatne boje inače obitavaju bjeloglavi supovi, a u blizini se nalaze i dvije manje spilje.

Zlatna plaža nalazi se na južnom dijelu otoka Krka, točnije na pola puta između Punta i Stare Baške, a do nje se može doći jedino brodom ili barkom. Na njoj nema nikakvog sadržaja, stoga možete računati na potpuni mir i pravo ljetno opuštanje.

Mnogi kažu da je ovo jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj, stoga ovog ljeta obavezno posjetite Zlatnu plažu i uživajte u ovom komadiću raja!