FOTO by Instagram @ivan_ivan_dumancic_dumancic / @katarina_mandarina / @xenia_gregusova

Putovanja

Plaža Havaji – komadić raja koji radi netaknute ljepote i egzotičnog izgleda dijeli ime s poznatim otočjem!

Daria Lovrić 09. lipnja 2023.

Havajska plaža ili uvala Havajka najpoznatija je plaža u Istri koju morate posjetiti!

Nebrojeno mnogo puta smo pisali o ljepotama Istre, međutim još jedno mjesto zaslužilo je članak u rubrici o putovanjima. Ususret ljetnom periodu krenuli smo u potragu za magičnim primorskim lokacijama kako bi ovog ljeta posjetili i otkrili nova mjesta na kojima još nismo bili.

Naime, otkrili smo plažu koja je nakon vrlo kratke pretrage na Instagramu dodana na našu wish listu. Riječ je o predivnoj plaži imena ”Hawaii” koja se nalazi na istarskom poluotoku, u blizini Pule. Hrvatski ”Hawaii”, odnosno jedna od najljepših plaža na našoj obali, ističe se svojom netaknutom ljepotom i egzotičnim izgledom radi kojeg je i dobila naziv – ”Havajska” ili, kako je turisti nazivaju, ”Hawaii Beach”.

Plaža Havaji luksuzna je plaža u uvali Principina, smještena u hotelskom kompleksu Veruda. Obala plaže ima šljunčanu površinu s nizom velikih stijena i postupnim, mekim ulazom u more. Zahvaljujući mirnom i kristalno čistom moru prikladna je za obitelj s malom djecom.

Za odrasle željne adrenalina, na plaži se nalaze visoke stijene pogodne za skokove u more i sunčanja. Na području plaže postoji nekoliko stabala koja stvaraju prirodnu hladovinu, stoga ne morate brinuti da ćete cijeli dan morati provesti na direktom suncu.

Do ove šarmantne uvale u kojoj se nalazi plaža Havaji može se doći automobilom ili autobusom. Da biste došli do obale morate se spustiti s hotela Park Plaza Arena. Na pješačkoj udaljenosti od plaže Hawaii nalazi se nekoliko restorana u kojima možete jesti ili popiti kavu, a na samoj plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Mnogi kažu da je ovo najfotogeničnija plaža Istre, a ono što privlači najviše turista je tirkizna boja i bijelo oblo kamenje radi čega uvala izgleda poput rajske destinacije.

Ako vas ovog ljeta put odvede u Istru svakako svratite do Havaji plaže i uživajte u djeliću raja na zemlji!