FOTO by Saša Kopčok

Kultura

Evo kada nam stiže novi Festival svjetla!

Viktoria Mikulić 17. siječnja 2024.

Idealna uvertira u proljetne dane...

Ako ste ikada imali priliku posjetiti Festival svjetla u Zagrebu, onda ste mogli nazočiti magičnim trenucima. Nakon siječanjske depresije koja nikako da nam se makne s puta i nadolazećoj veljači, popraćenoj tmurnim vremenom i u kojoj nas jedino vesele Valentinovo i fašnik, dolazi famozan ožujak u kojem konačno kreću neka važnija zbivanja.

Ne propustite još jedan čaroban Festival svjetla u Zagrebu!

Festival svjetla jedno je od takvih događaja koje se jednostavno ne propušta. Na mnoštvo lokacija diljem grada postavljene su svjetlosne instalacije od kojih svaka nešto označava. Gornji i Donji grad zablistat će u najljepšim bojama, a HNK, Europski trg, Trg bana Josipa Jelačića i park Ribnjak samo su neka od nezaobilaznih mjesta…

WOW! Pogledajte što smo zabilježili prošle godine na Festivalu svjetla!

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije.

U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom…

Festival svjetla ove će se godine održati u periodu od 20.-24.03.2024.