Kultura

WOW! Posjetili smo Festival svjetla i zabilježili najljepše lokacije!

Viktoria Mikulić 16. ožujka 2023.

Festival svjetla je definitivno „place to visit“… ove atrakcije naši su favoriti!

Ljubitelji svjetlosnih instalacija konačno su došli na svoje. Sedmu godinu zaredom, u ožujku se održava manifestacija vrijedna divljenja: Festival svjetla. Da svaka godina nadmašuje onu prethodnu, dokaz su fotografije koje smo zabilježili jučer navečer, a koje su snimljene novim XIAOMI 13 pametnim telefonom koji se može pohvaliti LEICA kamerom.

Jedva smo dočekali isprobati novu kameru koja je nadmašila sva naša očekivanja, a ovaj festival idealna je prigoda da se riječi o LEICA kvaliteti pretoče u djela.

Od jučer, 15.03. pa sve do 19.03. Zagreb blista u najšarmantnijem ruhu i postaje pravo slikarsko platno te meka za sve umjetnike i one koji se poistovjećuju s ovakvom vrstom kreativnosti.

Zgrade i spomenici, šetališta i trgovi zasvijetlili su u najljepšim bojama te nas emotivno očarali… Očekuje vas 33 atrakcije na čak 28 različitih lokacija, a u nastavku donosimo one koje su definitivno must-visit u narednim danima.

The Spirit of Nature / Trg bana Josipa Jelačića

Ovim se umjetničkim djelom i njegovim živopisnim prikazom prirode i procvala cvijeća slavi dolazak proljeća, pobuđujući u promatraču želju za rastom i novim početkom.

Upotrebom jarkih boja i razrađenih detalja ovo djelo vješto prikazuje jedinstvenost ovog godišnjeg doba.

festival svjetla xiaomi 13

Novi XIAOMI 13 ovog smo puta koristili u svrhe noćnog slikanja te se uvjerili u sjajnu i čistu fotografiju s jednakom jasnoćom kao preko dana.

The Transformation / Hrvatsko narodno kazalište

Neka vas ovaj nadrealni i dinamični ples inspirira na transformaciju u nama koje budi dolazak proljeća.

´Transformacija´ je naziv svjetlosne umjetničke projekcije koja će oživiti jedno od najljepših pročelja u Zagrebu – Hrvatsko narodno kazalište. Otkrijte nove perspektive putujući morem boja i oblika koje stvaraju jedinstvenu i zadivljujuću atmosferu.

XIAOMI 13 se kod ove umjetnosti itekako iskazao. Njegova Telefoto leća zadužena je za procesuiranje udaljenih objekata, stoga se nismo morali gomilati u gužvi nego s udaljenosti uhvatiti najbolje trenutke.

Ovaj multifunkcionalan flagship ima premoćan optički zoom, što ujedno znači i veću kvalitetu fotografije. Kada želimo uhvatiti neki trenutak, znamenitost ili osobu koja je udaljena, više nema potrebe za korištenjem digitalnog zuma, jer ovaj pametni telefon dolazi s 5x optičkim zumiranjem, što doslovno označava gornju granicu mogućnosti.

Anooki (Kiss) / Europski trg

Upoznajte dvije divovske figure inspirirane Inuitima.

Nakon duge i hladne zime, otopio im se led i sada kreću na putovanje svijetom. Odlučili su odvažno nadahnuti sve oko sebe da se bolje brinu o planetu na kojem žive. Na svome putovanju posjetile su i Zagreb te na poseban način osvijetlile noćno nebo i poslale svoju snažnu poruku.

Uz LEICA kameru, dobili smo besprijekornu fotografiju, ali smo i dalje uspjeli zadržati efekt stvarnosti. 

Procvat / Prolaz Lovački rog

Doživite proljeće kroz ambijentalnu svjetlosnu instalaciju Procvat.

Buđenje proljeća prvo promatramo kroz prirodu oko nas. Uživamo u šarenim laticama cvijeća, nježnom zvuku ptica i bujanju zelenih krošnji. Florescence donosi gradu proljeće i transformira ga iz hlade zime u novo buđenje uspavane prirode. Prolaskom kroz Jagerhorn doživjet ćete transformaciju koju svi željno iščekujemo – u novo sutra i u novu nadu.

Ovdje smo koristili portret kako bi zamutili pozadinu, a naš novi pametni ljubimac ostavili u fokusu.

Laser Blockbuster / Ljetna pozornica Tuškanac

Što je bolje od kombinacije plesa i vrhunskog svjetlosnog showa? Nastup plesača Atomic Dance Factory plesne skupine popratio je Prolight show i njegovi dobro poznati laserski efekti.

Glazba iz poznatih filmova poseban je dodatak ovom nevjerojatnom spektaklu koji vas poziva da barem na trenutak mislima odlutate na najdraži filmski set. Zaputite se u šetnju do ljetne pozornice Tuškanac za dozu nostalgije, dinamike i uživanja!

EggOtrick / Park Ribnjak

Nasred parka Ribnjak osvanula je umjetnička instalacija koja u svojoj srži krije nastanak novog života kroz igru svjetlosti!

Što sve asociramo s novim početkom i što on znači za svakoga od nas otkrijte kroz igru isprepletenih svjetlećih linija koje pretvaraju prostor u raskošnu svjetlosnu pozornicu.

Kod ovog kadra smo htjeli zadržati autentičnost, stoga smo se odlučili za istoimeni način fotografiranja novog pametnog telefona XIAOMI 13.

Globoscope / Park Ribnjak

Impresivna instalacija Globoscope napravljena je od stotina svjetlećih kugli.

Putem digitalne tehnologije, ova instalacija otkriva poznata mjesta u novom svjetlu. Ovo prostorno pripovijedanje transformira prostor mapiranjem posebnih karakteristika mjesta te svaka kugla postaje piksel u polju svjetlosti koje se mijenja i razvija u skladu s glazbom. Instalacija kombinira matematiku, zvuk i svjetlo kako bi se opisao, transformirao i naglasio prostor. Publika je pozvana istražiti ovo jedinstveno iskustvo.

Svjetlost buđenja / Kula Lotrščak

Raznobojna svjetla obojala su jednu od najznačajnijih građevina Gornjeg Grada – kulu Lotrščak!

Neka nas i ove godine snaga boja nadahne na maštanje i probudi onu dječju kreativnost koja se nalazi u svima nama. Boje pozitivno utječu na sva naša osjetila i u nama stvaraju osjećaj inspiracije i bude novu energiju.

festival svjetla xiaomi 13

Kod kule Lotrščak koristili smo postavku Vibrant fotografiranja kako bi još više naglasili ovu božanstvenu svjetlosnu instalaciju.

Ova famozna čarolija svjetla itekako je razlog da se ovog vikenda nađete u srcu Zagreba, pa čak i oni iz okolnih gradova, uistinu vrijedi dati petama vjetra i otisnuti se na jednu od božanstvenih destinacija.

Namjerno nismo napunili mobitel prije odlaska, znajući da ćemo isti napuniti od 0-100% za manje od 20 minuta, zahvaljujući bateriji kapaciteta 4500mAh. Dok smo obilazili lokacije, uzeli smo predah uz vruću čokoladu na Europskom trgu i napunili svoj mint zeleni ljepotan taman dok se čokolada ohladila. P.S. Ukoliko vas ponese trenutak i mobitel vam slučajno padne u Manduševac ili neku drugu fontanu, ne brinite jer je XIAOMI13 vodootporan.

Za još više informacija o novom XIAOMI 13 saznajte putem njihove web trgovine, a za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.