FOTO by Instagram @innsbrucktourism / @natigana

Zabava

5 razloga radi kojih ovog vikenda morate otići na sanjkanje!

Daria Lovrić 11. siječnja 2024.

Sanjke su popularan rekvizit idealan za snježne i zimske dane!

Pomalo dosadan siječanj potiče nas da izađemo iz kuće i zabavimo se. S druge strane, sivilo nas tjera da zadržimo taj cozy osjećaj i vrijeme provedemo kod kuće bingajući omiljene Netflix serije u toplini doma.

Ipak, one najmlađe potrebno je zabaviti, a uživanje u zimskim aktivnostima popravit će vam raspoloženje i razbiti monotoniju. Ako vam se čini da je sanjkanje samo za djecu, razmislite ponovno.

e-sportshop.hr

Sanjkanje je možda najzabavnija aktivnost na snijegu za sve generacije i dio snježne tradicije stoljećima. Ova omiljena zimska zabava nudi pregršt pogodnosti za male i velike. Sanjkanje nas vraća u djetinjstvo i omogućava da lijepe uspomene ponovno proživimo s našom djecom.

Decathlon – 64,99 €

Gdje na sanjkanje?

Ako vam još uvijek treba poticaj da se baš ovog vikenda zaputite na Sljeme ili neko drugo mjesto prekriveno pahuljama snijega, nastavite čitati. Donosimo vam neke od glavnih prednosti sanjkanja.

Hervis – 59,99 €

Sanjkanje je jedna od najjednostavnijih snježnih aktivnosti u kojoj može uživati cijela obitelj. Uz minimalnu potrebnu opremu, sanjkanje ima brojne prednosti.

Bauhaus – 50,99 €

Bez da ste toga svjesni, sanjkanje vam može pružiti nevjerojatan trening. Brza vožnja nizbrdo aktivira određene skupine mišića, a u prilog tjelovježbi ide i trčanje natrag uzbrdo nakon spuštanja sanjkama do dna.

Nadalje, vrijeme provedeno na otvorenom odlična je „psihoterapija“. Outdoor aktivnosti pozitivno utječu na raspoloženje i probleme poput tjeskobe, depresije i stresa. Sanjkanje će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice.

Bauhaus – 62,99 €

Odlaskom na sanjkanje razbijte monotoniju i prekinite loše navike. U digitalnoj eri sve više vremena provodimo pred malim ekranima. Vrlo je potrebno pronaći ravnotežu kako be bi narušili zdravlje, odnose s voljenima i druge aspekte života.

Nadalje, sanjkanje je savršena društvena prilika za okupljanje prijatelja i obitelji. Dok sva djeca veselo jure niz brdo, odraslima se pruža prilika da s njima uživati u aktivnostima, ali i da predahnu i međusobno popričaju.

Sportisimo – 86,95 €

Sve što vam je potrebno su dobre sanjke, a one danas dolaze u mnogo različitih stilova, a svaki od njih ima svoje prednosti. Svakako uzmite u obzir svoj teren, visinu snijega i brojne potencijalne prepreke kada odlučujete koja je najbolja za vas.

Naš favorit su klasične drvene sanjke na kojima smo u djetinstvu znali provoditi sate. Sanjke u stilu tanjura izvrsne su za jednu ili dvije osobe, dok su napuhane saonice predviđene za više osoba, međutim želite li kvalitetan primjerak, za njih ćete morati odvojiti poveći iznos i paziti da vam se ne probuše.

Bauhaus – 54,99 €

Upravo zato, mi dajemo prednost klasičnim sanjkama, a želite li i vi ovog vikenda maksimalno uživati u zimskim radostima pronađite svoj primjerak.