FOTO by Instagram @visitcroatiarightnow / @kruno_topolski

Zabava

Gdje na sanjkanje? 10 atraktivnih mjesta u Zagrebu i okolici

Krešimir Šustić 19. siječnja 2024.

Pripremite rekvizite i uputite se u avanturu koja će probuditi dijete u svima nama

Prvi ovogodišnji snijeg zabijelio je glavni grad Lijepe naše i izmamio brojne građane u prirodu kako bi uživali u radostima koje nam pruža.

Dok jedan dio nikako ne voli snježni pokrivač, drugi dio je s oduševljenjem pripremio kompletnu opremu i uputio se uživati u aktivnosti koja budi djecu u nama, sanjkanje.

U nastavku donosimo 10 atraktivnih mjesta od kojih se neka nalaze u Zagrebu, a neka u bližoj okolici.

Cmrok

Najpoznatije zagrebačko sanjkalište koje u zimskim mjesecima poprimi snježni pokrivač i ove je godine omiljeno odredište brojnih građana.

Svake se godine osim pravim snijegom, staza uredi onim umjetnim kako bi doživjeli pravu čaroliju i uživali uz dobro društvo i sanjke.

Sljeme

Planina iznad Zagreba koja je rado posjećivano mjesto u svako doba godine ima posebnu draž kada zelenim livadama dominira snijeg.

Najpoznatija je Činovnička livada na kojoj se zadnjih nekoliko desetljeća Zagrepčani i ljudi iz okolice neumorno spuštaju i uživaju u zimskim radostima.

Bjelolasica

Najviša planina Gorskog Kotara koji se nalazi na oko sat vremena od Zagreba je jedno od omiljenih odredišta kada je u pitanju zimska sezona.

Lokacija je prigodna za vikend bijeg od gradske vreve, kao i za razne aktivnosti od kojih je najdraža sanjkanje.

Ravna Gora

Općina koja je također smještena u Gorskom Kotaru, nudi pravu zimsku idilu koja podsjeća na pravu snježnu bajku.

Idealna je za uživanje u zimskim radostima, vikend u prirodi i uživanje u raznim tjelesnim aktivnostima, dobrima za naše zdravlje.

Maksimir

Zeleni park smješten nedaleko od centra grada Zagreba poprimi čarobni touch kada njegove površine zabijeli snježni pokrivač.

Livade i brdašca nude nam pregršt mogućnosti i zabave koja će zasigurno probuditi dijete u nama i natjerati nas da se prepustimo snježnim radostima.

Jarun

Osim šetnje i ispijanje kave uz najveće umjetno jezero u gradu Zagrebu, Jarun je omiljena lokacija za sve rekreativce kojima je stalo do zdravog života.

Preko puta Redox igrališta, nalazi se sanjkalište koje je već nekoliko desetljeća nezaobilazna lokacija za sve ljubitelje ove aktivnosti.

Savski nasip

Dok nam u jesen, proljeće i ljeto služi za trčanje i šetnju, nasip rijeke Save odličan je za valjanje u snijegu i uživanje u zimskim radostima.

Duga staza nam omogućuje da na nekoliko atraktivnih mjesta pokažemo svoje umijeće sanjkanja i iskoristimo blagodati snijega.

Bundek

Jezero smješteno između dva velika mosta, uređeno je prije otprilike 15-ak godina i od tada je omiljena vikend destinacija u prirodi brojnih građana.

S jedne strane je okruženo nasipom koji je idealan za anđele u snijegu, pravljenje snjegovića i sanjkanje.

Dubravkin put

U samom centru grada Zagreba, korak-dva od Dežmanovog prolaza, smjestilo se bajkovito zeleno šetalište koje je atraktivno u svako doba godine.

Šume, mir i netaknuta priroda su idealni za vikend šetnju, kao i za uživanje u snijegu tijekom zime.

Dotrščina

Park koji se nalazi istočno od popularnog Maksimira prava je mala oaza mira i tišine, okružena predivnom prirodom.

Osim što je omiljena lokacija za rekreativce koji vole šetnju i trčanje, zimi služi i kao omiljeno odredište za sanjkanje i bacanje u snijeg.