FOTO by Instagram @demancare / @jennysrumochspis / @anticocafemjosjogard
Hugo – najdraži talijanski aperitiv za osvježavajuće ljeto!
Čine ga prosecco, sirup od bazge i listići mente!
Gin je definitivno najpopularnije žensko piće i nijedna njegova varijanta nam ne može dosaditi, a posebice nas je osvojila ona s hrvatskim potpisom koja mijenja boje: Chameleon Gin.
No visoko na ljestvici nalaze se još dva aperitiva kojima malo tko može odoljeti. O jednom smo pisali neki dan, a to je ukusan Aperol Spritz koji jednako osvaja bojom i okusom. Dobro ohlađen, idealan je za vruće ljetne dane.
Danas smo članak odlučili posvetiti piću pod nazivom Hugo kojeg manje-više svi dobro poznaju, a kojem se svako ljeto rado vraćamo. Ovaj blago alkoholni napitak nastao je u sjevernoj Italiji, točnije u Južnom Tirolu.
Iako se u trgovinama mogu pronaći već gotove verzije gdje su svi sastojci sjedinjeni, nama je ipak draže pripremiti home verziju sa svježim namirnicama.
Ako ga planirate poslužiti vašoj najdražoj prijateljici, u nastavku donosimo što vam je sve potrebno za pripremu istog:
- dvije žlice sirupa od bazge
- 1,5 dl pjenušavog vina (najbolji je prosecco, a može i malvazija ili chardonnay)
- nekoliko kockica leda
- 1 dl mineralne vode
- nekoliko listića mente
- limun ili limeta
Za početak, nasjeckajte listiće limete i stavite ih na dno čaše (Hugo pijemo iz čaše na stalku – najbolje iz čaše za vino, a može i šamanjca).
Nakon toga, ubacite kockice leda, dodajte sirup od bazge i ulijte pjenušavo vino. Potom natočite mineralnu vodu skoro do vrha. Za finalan touch, ukrasite listićima mente ili kolutićem limete.
Za one kojima se ne da gubiti vrijeme na pripremu, a obožavaju Hugo, predlažemo da ga popijete negdje na plaži, po mogućnosti za šankom u baru.