FOTO by Instagram @crazydaisyarts @genia.bc @rafaelaalexandra0

Iće & piće

Aperol Spritz – klasik među koktelima i miljenik ženskih ljetnih pića!

Antonija Andabak 28. srpnja 2023.

A tko će Vama pripremiti vrhunski Aperol Spritz?

Aperol Spritz, poznat i kao Spritz Veneziano, talijanski je klasik koji koketira s gorko-slatkim paletama okusa. Riječ je o svjetlocrvenom likeru izrađenom od aromatičnih biljnih sastojaka izrazitog okusa koji vas podsjeća na izgorenu naranču i trpku rabarbaru.

Okusne note razbuđuju i vjerojatno je odmah očito zašto, u kombinaciji s prošekom i malo gazirane vode, čini nevjerojatan koktel za piće u toplijim mjesecima. Ovo je nesumnjivo omiljeno žensko piće gdje prave majstorice znaju i privatno pripremiti vrhunski Aperol Spritz i uživati ispijajući ga na terasi.

Ipak, poseban je feeling kada ga priprema koktel-majstor i primamljivo ukrasi, a prije ispijanja objavite sliku omiljenog pića na društvenoj mreži Instagram i podijelite kako znate uživati i ugađati si.

Vrijedi spomenuti da je Aperol Spritz 2019. godine proglašen devetim najprodavanijim koktelom od strane Drinks International! Ne samo da je ovo piće apsolutno ukusno, već ga je vrlo jednostavno napraviti! Sve što trebate upamtiti jesu omjeri 3-2-1 sa sastojcima: prosecco, Aperol i gazirana voda. Evo kako ga napraviti u kućnoj radinosti i uživati u svakom gutljaju!

SASTOJCI

  • 90 ml Prosecco ( npr. Mionetto)
  • 60 ml Aperola
  • 30 ml gazirane vode
  • Led
  • Kriška naranče, za ukras

UPUTE:

Napunite čašu za vino ledom i pustite da se hladi 30 sekundi. Ulijte Aperol, Prosecco i gaziranu vodu. Promiješajte, a zatim ukrasite kriškom naranče.