Ljubimci

Ježići se bude… Pazite na njih!

admin 30. travnja 2024.

Evo što možete napraviti da pomognete ježićima koji se bude iz zimskog sna...

Ako ste ovih dana imali priliku vidjeti ježa ili ga čuti kako hoda kroz gustu travu, ništa čudno, jer je došao period kada će ta pojava biti sve češća i češća. Kroz mjesec travanj većina ježića se budi iz zimskog sna i svi oni su jako gladni.

Svatko od nas trebao bi biti sretan ako u svojoj blizini ima ježa jer, osim što se hrane insektima i puževima koji napadaju vaše biljke, oni vole čistu prirodu i daju znak da okoliš oko vas nije previše zagađen.

Ako želite pomoći ovim malenim sisavcima možete im negdje ostaviti sirovo meso, mljeveno meso pa čak i mačje granule.

Pobrinite se i da mu ostavite malo vode jer nakon obroka svaki jež voli popiti friške vode. Ono što jež ne voli i što mu može stvoriti probleme je mlijeko pa uzmite u obzir da mu to nikako ne ostavljate.

Ježevi po danu spavaju i ako vidite ježa po danu onda je to znak da je ili bolestan ili gladan i treba mu pomoći. Ako nemate namjeru raditi bilo kakav napor da im pomognete, nemojte ih se pokušavati riješiti. Ježevi su dobri, ne mogu vam nauditi i treba ih paziti.

Budite pažljivi s malim ježićima i nadamo se da će uz vašu malu pomoć svaki jež imati sretno proljeće, a vjerujte, on će vam to sve vratiti.