FOTO by Vans

Moda

Umjetničko djelo Salvadora Dalija preslikano na novim Vans tenisicama

admin 09. rujna 2020.

Ljubitelji Dalijeva nadrealizma mogu reći - WOW!

Naviknuti na alternativni stil brenda Vans i njegovu povezanost sa skateboard stilom teško da ga možemo povezati s visokom klasom ili umjetnošću s početka 20. stoljeća. Svoje korijene ovaj brend vuče od davne 1966. godine te osnovan od strane četiri skejtera jasno je definirao stil kojim će krasiti svoje modele.

Kroz godine Vans je razvio preko petnaest modela svojih tenisica, a ciljna skupina se od početne, proširila i na ostale subkulture poput repera, pankera ili šminkera. 

Upravo smo pronašli model koji nas je na početku iznenadio, ali istovremeno i oduševio, a kako i ne bi kad je riječ o najpoznatijem djelu jednog od najkontroverznijih umjetnika prošlog stoljeća.

Salvador Dali – Postojanost pamćenja” 1931.

Naravno, riječ je o Salvadoru Daliju i njegovom najpoznatijem djelu “Postojanost pamćenja” iz 1931. godine.

Slavno djelo ulja na platnu predstavlja karakterističan prikaz „mekoće” i „tvrdoće”, što je bila tada vodeća teorija njegovog nadrealizma.

Iako se godinama vode polemike o tome da li je Salvador uistinu vrhunski umjetnik ili je popularnost stekao zahvaljujući brojnim ekscesima i kontroverznoj ličnosti moramo priznati da njegova djela nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Umjetnost i filozofija poznatog djela preslikana je na novi Vans model, a boje koje ga krase dolaze u pravo vrijeme kako bi se stopio sa kompletnom jesenskom paletom. S visokom potplatom u smeđoj boji i jesenskim nijansama ovaj model privući će i one koji ne gaje previše emocija prema imenu i djelu Salvador Dalia.

Svi vi koji ste u prvi mah prepoznali “Postojanost pamćenja“, ljubitelj ste poznatog umjetnika i razmišljate o novom modelu tenisica – “Say no more…

Iako je termin lansiranja modela predviđen “uskoro“, veseli nas što je najavljen na globalnom nivou, što znači da očito stiže i na police naših dućana.