Bizar

“Ubojica knjiga” otkrio svoj način transporta debelih i velikih knjiga

Engineer 23. siječnja 2020.

Neuobičajen način trasnporta knjiga pokrenuo je lavinu kritika

Svi smo došli u situaciju kada smo pakirajući svoj kofer shvatili da nemamo prostora za ugurati “Dnevnik Anne Frank” od 300, a kamoli “Anu Karenjinu” od 912 stranica. Što učiniti? Odustati od knjiga ili biti “kreativan” i pronaći način?

Jedna osoba na svom je Twitteru podijelila svoj način transporta debelih knjiga, a sudeći prema komentarima taktika mu i nije baš najbolja, dapače.

Uz sliku prerezanih knjiga Christofi je napisao: “Jučer me jedan kolega nazvao “ubojicom knjiga” zato što sam prerezao knjige kako bi stale u torbu. Da li još netko to čini? Ili samo ja?

Lavina komentara obasula je post, a većina se svodila na zgražanje i nepodržavanje ovog postupka te prozivanje autora taktike – čudovištem!

O Bože, zbog ovog me boli srce“, “Zar ne čuješ kako knjige vrište dok ih režeš“, “Ovo zaslužuje zatvor i to doživotno“, “Ostavi knjige na miru i kupi si Kindle” – samo su neki od komentara užasnutih čitatelja.

No da stvar bude maksimalno bizarna među komentarima su se našli i neki koji podržavaju, pa čak i prakticiraju ovu metodu.

Jednom sam to napravio kada sam putovao s partnerom i ovo je bio jedini način da uguramo i knjigu u torbu“, “Tvoja knjiga, tvoj izbor“, “To je samo papir, čemu tolika strka oko ovoga“.

Kako god, “Ubojica knjiga” je etiketa koju je dobio i koju će nositi čitav život.