FOTO by Instagram @harpersbazaarus / Rowing blazers

Moda

U prodaju se vratio originalni dizajn omiljenog džempera princeze Diane

Krešimir Šustić 09. listopada 2020.

"Crna ovca" kraljevske obitelji bila je velika modna ikona 90-ih

Ne postoji ta osoba na svijetu koja nije čula za životnu priču princeze Diane, koja nas je prerano napustila, stradajući u prometnoj nesreći 1997. godine u Parizu.

Iako je bila član kraljevske obitelji, nikada se nije osjećala kao dio njih, već je bila prava narodna heroina kojoj je stalo do toga da napravi pozitivnu promjenu u svijetu.

Pomagala je siromašnima, borila se za pravdu i za ljude i upravo zbog toga postoje teorije kako ta kobna nesreća zapravo nije bila nesreća, već kazna za razvod od njezinog muža, princa Charlesa.

Osim što je se sjećamo kao osobu koja je zračila toplinom i prirodnom ljepotom, mnogi su je zapamtili i kao ikonu stila koja je modnim kombinacijama privlačila pozornost gdje god da se pojavila.

Ponosno je nosila najbolju dizajnersku odjeću, te je bila muza mnogima u stvaranju novih kreacija, pogotovo tragično ubijenom modnom velikanu, Gianniju Versace.

U njenoj garderobi posebno se isticao jedan crveni džemper poznatiji kao “Black sheep” kojeg je nekoliko puta nosila u javnosti, dajući svima do znanja da je outsider u kraljevskoj obitelji.

Ikonski klasik je nakon 24 godine ponovno izašao u prodaju, što je oduševilo sve obožavatelje princeze naroda i zaljubljenike u modu.

Warm & Wonderful stvorio je originalni primjerak 1979. godine i pucao prema slavi kada ga je počela nositi mlada princeza.

Joanna Osborne i Sally Muir, koje su osnovale brend i dizajnirale prvi džemper, nisu izradile isti dizajn još od 1994. godine, pa sve do danas.

Ukoliko se osjećate baš poput Diane, pomalo drugačiji od okoline, i mislite kako bi ga nosili na jednako stylish način, kupnju možete obaviti putem LINKA.