FOTO by Instagram @hairbykellynottingham / @hairbymerret / @zestforhair

Ljepota

TOP 5 boja kose koje će vladati ove jeseni

Daria Lovrić 23. kolovoza 2023.

Donosimo najpopularnije nijanse koje ćemo viđati na svakom koraku

Najbolji dio nove sezone je promjena looka. Svake godine tražimo inspiraciju u klasicima, poput varijacija crvenih i tamno smeđih tonova. Kako bi vas inspirirali i pomogli vam odabrati boju kose, predstavljamo vam vodeće jesenske trendove.

Emerald zelena

Smaragdna boja kose je predivna nijansa zelene koja može pružiti jedinstven i osvježavajući izgled vašoj frizuri. Ona je sposobna istaknuti vašu individualnost i stvoriti efektan kontrast s tonom kože.

Bilo da imate svijetlu ili tamnu put, smaragdna boja kose može biti prilagođena kako bi najbolje istaknula vašu ljepotu.

Boja šljive

Duboka nijansa šljive za kosu predstavlja harmoničan spoj bordo i ljubičaste. Ova kombinacija toplih i hladnih tonova stvara izuzetno prirodan izgled koji ponekad zrači luksuzom.

Čak i za one željne neobičnih nijansi kose, boja šljive može ostaviti izrazito prirodan dojam, posebno kada se nanese na tamnije pramenove. Možda je sada pravi trenutak da se odvažite na ovaj hrabri korak.

Chopper crvena

Bakrena kosa, koja je postala vodeći trend u proljeće 2023., dominaciju nastavlja i u jesenskom periodu. Nosi se vatreno crvena koja čak vuče i na narančasto. Ipak, najvažnije je nijansu prilagoditi tonu kože, stoga se ove jeseni slobodno poigrajte nijansama.

Za razliku od proljetnog perioda, ove jeseni paleta nijansi se širi od mekih bakrenih boja prema jačim prodornijim crvenim nijansama.

Biserno plava

Ovu specifičnu nijansu plave kose još je više popularizirala Kim Kardashian na Met Gali. Riječ je o biserno plavoj kosi koja za razliku od tradicionalne platinasto plave koju je teško skinuti, ima neutralan podton koji ne izgleda previše hladno ili toplo, što znači da može bolje funkcionirati s nizom tonova kože.

Odaberete li ovu specifičnu nijansu plave, pripazite da dodatno njeguje kosu raznoraznim maskama barem jednom u dva tjedna kako bi ublažili lomljenje nakon izbjeljivanja.

Raskošna karamela

Trendovi za hladnije mjesece donose mnoštvo bogatih toplih boja koje će ugrijati jesenski period. Kosa u boji karamele nikada neće izaći iz mode, a verzija za 2023. djeluje posebno svježe zahvaljujući mješavini tople plave, boje meda i karamela nijanse, koje zajedno djeluju kako bi smeđoj kosi dale dimenziju.

Za razliku od prošle jeseni kosa u boji karamele, ove je sezone nešto svjetlija. Ova nijansa zrači elegancijom i vrlo se lako održava. Naprosto joj ne možemo naći manu!