Modni dodaci

SVE O OVOGODIŠNJOJ DODJELI MODNIH OSCARA

Marko Stipić 08. lipnja 2017.

Podijeljeni su i ovogodišnji modni Oscari - nagrade CFDA (Vijeća modnih dizajnera Amerike)

Riječ je o najprestižnijoj modnoj nagradi koja se svake godine uručuje najuspješnijim modnim facama. Dodjeljuju se priznanja u kategorijama najboljih dizajnera ženske i muške odjeće te modnih dodataka, najboljeg internacionalnog dizajnera, modne ikone i životnog postignuća.

Nagradu za najboljeg dizajnera muške i ženske mode odnio je Raf Simons za svoj rad u Calvin Kleinu. Simons u manje od godinu dana brend je podigao na nove visine što je ovom prilikom i službeno potvrđeno.

Nagrada za modne dodatke otišla je u ruke Stuarta Veversa za Coach. Kao najbolji mladi talent prepoznati su Laura Kim and Fernando Garcia za svoj brend Monse. Nagradu za životno djelo primio je dizajner Rick Owens, dok je internacionalna nagrada uručena Demni Gvasaliiu za Vetements i Balenciagu.

Nagrada za modnu ikonu dodijeljena je posthumno prerano preminuloj urednici talijanskog Voguea Franci Sozzani. Sozzani je u 2016. izgubila borbu s teškom bolesti, a zapamćena će ostati to svojoj spremnosti i hrabrosti; mode s porukom. Često bi u svoj rad uklapala društvene probleme i stvari o kojima bi ostali radije šutjeli. Nagradu je Wintour uručila sinu France Sozzani.

Osim po nagradama ovaj event poznat je i po brojnim nezaboravnim lookovima celebova. Što su zvijezde odjenule za najvažniju modnu noć sezone pogledajte u nastavku:

View this post on Instagram

❤️ @cfda in @philosophyofficial

A post shared by elsa hosk (@hoskelsa) on