FOTO by IMDb

Film

Sutra stiže nova horor priča na Netflix: Pad kuće Usher!

Viktoria Mikulić 11. listopada 2023.

Kako bi osigurali svoje bogatstvo i budućnost, nemilosrdni brat i sestra izgrade dinastiju koja se počne raspadati kad im nasljednici počnu tajanstveno umirati.

Ima li boljeg vremena za adaptaciju horora nego ususret Halloweenu?

“Pad kuće Usher” nadolazeća je gotička horor drama miniserija koju je kreirao Mike Flanagan. Bazirano na istoimenoj kratkoj priči i drugim djelima Edgara Allana Poea, premijera na Netflixu stiže sutra, 12. listopada 2023.

Nakon dva filma temeljena na romanima Stephena Kinga—Doctor Sleep i Gerald’s Game, Flanagan se proslavio s dvije Netflixove miniserije: The Haunting of Hill House 2018. (temeljena na istoimenoj noveli Shirley Jackson) i The Haunting of Bly Manor 2020. (prema noveli Henryja Jamesa The Turn of the Screw). Oba imaju Flanaganov zaštitni znak kombinacije psihološkog uvida i pronicljive karakterizacije pomiješane s tradicionalnim elementima horora.

O miniseriji:

Kratka priča počinje s neimenovanim pripovjedačem koji dolazi u kuću Usherovih na zahtjev svog dugogodišnjeg prijatelja Rodericka. Čini se da su i on i njegova sestra Madeline jako bolesni, a Roderick je zatražio pomoć od svog prijatelja.

Brat i sestra, Roderick i Madeline Usher izgradili su farmaceutsku kompaniju u carstvo bogatstva, privilegija i moći; međutim, tajne izlaze na vidjelo kada nasljednici dinastije Usher počnu umirati. Ovo moderno prepričavanje prati korumpiranog izvršnog direktora farmaceutske tvrtke, Rodericka Ushera, koji je prisiljen obračunati se sa svojom prošlošću dok prokletstvo počinje odnositi živote svakog od njegove djece.

Pogledajte trailer: