FOTO by Instagram @lumen_izdavastvo / @cita.ona

Zabava

Stigla je Harry Potter kuharica – ispecite najdraže Hogwarts slastice!

Mia Vodopija 12. studenoga 2021.

Napokon možemo uživati u nečem čarobnom...

Polovina studenog je došla rekordnom brzinom, a to znači samo jednu stvar – prosinac je iza ugla. Taj mjesec u godini je značajan zbog mnogo razloga: ljudi se fokusiraju na svoj unutarnji svijet jer prosinac označava kraj godine, ali i slavimo jedan od najvećih kršćanskih blagdana – Božić.

Što raditi za Božić, što jesti i piti, gdje ići, što kupiti? Iako vas ne znamo osobno, možemo vam preporučiti da odete na Advent u Zagrebu, da napravite brze i jednostavne čokoladne deserte te da se počastite najkremastijim koktelom.

Za poklone najmilijima imate nekoliko opcija: možete ih odvesti na predstavu, u kino ili u neki dobar restoran, iznenadite ih odličnim i zanimljivim ginom s muzikom, a možete odabrati i neku dobru knjigu.

TOP 10 knjiga koje MORATE pročitati do kraja godine!

Ako u svom životu imate one osobe koje su zaljubljenice u kuhanje i pečenje ili želite djecu zaintrigirati kuhinjom, onda imamo pravu stvar za vas – Harry Potter kuharica!

Svi na svijetu znaju za malog čarobnjaka koji je osvojio srca milijuna djece, ali i odraslih. J.K. Rowling nam je svima poklonila najljepše poklone svojim knjigama. Ovaj hladni predblagdanski period je pravo vrijeme da se ponovno zaljubimo u Hogwarts školu.

Harry Potter kuharica je stigla

Britanska slastičarka Joanna Farrow je osmislila i rekreirala sve recepte, koje je Rowling odobrila – dakle napokon imamo prvu službenu kuharicu čarobnjačkog svijeta. Sastoji se od 43 slatka i slana jela koja će spojiti i nadahnuti generacije“, istaknula je urednica Miroslava Vučić iz Lumen izdavaštva.

Recept iz Harry Potter kuharica

Generacije su odrasle uz ove knjige koje su nas učile o važnosti iskrenosti, prijateljstva, empatije i dobrote. Upravo zato je lijepo ponovno im se vraćati svake godine. Ova kuharica je i za male i za velike (koji su i dalje djeca u duši). Ako već sami niste maher u kuhanju, onda dobro razmislite kome ćete pokloniti ovu kuharicu, a tko će vas potom pozvati da isprobate sve ove slasne i slane delicije.

Ističe da Harry Potter kuharica izlazi u povodu 20. obljetnice premijere prvog filma o Harryju Potteru, a cijena je 149 kuna u knjižarama i na webu Školske knjige, dok je na Interliberu snižena 10 posto.