FOTO by Instagram @sos.photolab / @finally.made.it

Zabava

Jeste li spremni za paljenje lampica – Advent Zagreb nam dolazi za 16 dana!

Mia Vodopija 11. studenoga 2021.

Advent Zagreb vraća vas u djetinjstvo

Najveseliji početak blagdanske sezone nam se počeo smiješiti! Ne možemo sakriti uzbuđenje zbog nadolazećeg Adventa u Zagrebu!

Šarene kućice prepune kuhanog mirisnog vina, zanimljivih zimskih koktela, fenomenalnih fritula, ali i sarmi s pireom…niti Grinch ne može odoljeti prekrasnom zagrebačkom božićnom sajmu koji je tri godine zaredom bio nagrađivan kao najbolji u čitavoj Europi.

Dopustite Zagreb Adventu da vam ispriča najtopliju božićnu priču. Službeni početak Adventa je 27. studenoga kada se u 17 sati pale svijeće na Manduševcu i u 19 sati na Zrinjevcu, a trajat će do 7. siječnja.

Od ostalih programa tu su glazba (čak 14 programa s preko 100 koncerata koji će se pobrinuti da se svaki posjetitelj zabavi), kultura (radujemo se Gavellinim predstavama u Tunelu Grič, Božićnoj bajci Jasmine Kosanović u Etnografskom muzeju, Adventu u kazalištima Mala scena i Vidra, kao i čokoladnim poklonima u Muzeju čokolade), Advent za djecu (djeca će se radovati Malom muzeju čuda, Adventskoj bajci u Mini Expressu, kao i živim božićnim jaslicama) i mnogi drugi!

Uvodi se i šest novih programa. To su Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima.

Ove godine doduše nećemo uživati u Ledenom parku na Tomislavcu, kao niti u ugostiteljskim kućicama na Zrinjevcu.

Potpuni program Adventa u Zagrebu pronađite na službenoj stranici.