Modni dodaci

Spoj prirode i industrijskog materijala? Intrigantna kombinacija modnih detalja!

Viktoria Šafranić 23. lipnja 2019.

Jeste li znali da epoksi smola i drvo dovode tu priču do nove, jako zabavne razine?

Brend Liquid Log uspješno stvara svoje proizvode upravo u takvoj maniri. Zasigurno ste u bespućima interneta dosad vidjeli slične, ali mnogo skuplje inačice zapadnjačkih majstora u izradi nakita, no pod oznakom #croatianhandmade rijetko ćete naići na sličnu ponudu u Lijepoj Našoj.

Prilično osamljeni na domaćem tržištu, što njihove proizvode čini još privlačnijima, drvo i smolu pretočili su u sve što se može nositi kao nakit – naušnice, narukvice, ogrlice i prstenje.

Smola ispolirana do visokog sjaja, savršeno ispunjava svoju ulogu. Stvarajući kontrast s rustikalnim izgledom drveta zapravo još više naglašava oblike koje može kreirati samo priroda: nebeski svod, dno oceana, vrh planine; sve što oko promatrača može prepoznati i na što ga ovaj jedinstveni nakit može asocirati.

Autoru ostaje još samo slatka briga da svojom maštom nastavi gdje je priroda stala.

Proces izrade možda je manje zabavan, iako počinje optimistično u igri s pigmentima, lijevanju smole uz drvo, nastavak slijedi suhoparnim dugotrajnim brušenjem. Nagrada za uloženi trud slijedi tek kad se završi poliranje koje može potrajati i do nekoliko dana.

No konačan rezultat itekako se očituje u svakom djeliću ovih modnih dodataka.

Onom tko odluči nositi nešto od takvog nakita, nudi se velik izbor. Svaki komad je unikatan, boje i oblici su raznovrsni. Ali u konačnici teško se može pogriješiti, jer čini se kako s ovim nakitom možete provesti cijeli dan: od plaže, šetnje gradom pa do večere u nekom finom restoranu. Ljeto je možda idealna prilika da ga isprobate, osobito uz razigrane odjevne kombinacije.

Iza imena Liquid Log stoji posve mala hobi radionica čije proizvode zasad možete pronaći na Facebooku i Instagramu, ali sudeći po onom što vidimo, sigurno će veoma brzo proširiti asortiman kojem se neizmjerno radujemo.

U svakom slučaju, divimo se originalnosti izrade te odvažnosti upuštanja u projekt koji nadmašuje tek puko sastavljanje već gotovih elemenata, zadržavajući pritom prihvatljivu cijenu.