FOTO by Instagram @seoskiturizamkezele

Putovanja

Rustikalno seosko imanje nadomak Zagreba idealna je destinacija za jesenski izlet

Daria Lovrić 12. listopada 2022.

Ova idilična bajka poznata je po domaćoj kuhinji, vinu i tradiciji...

S obzirom na to da je ljeto odavno završilo, bijeg od užurbane svakodnevice tražimo u kontinentalnoj Hrvatskoj na rustikalnim idiličnim destinacijama koje odišu mirom i toplom atmosferom. Broj zanimljivih lokacija iz dana u dan sve se više povećava, a ovog puta za oko nam je zapelo šarmantno seosko imanje nedaleko od Zagreba.

Seoski turizam Kezele

Seoski turizam Kezele nalazi se u Graberju Ivanićkom na vrhu brijega s kojeg vam se pruža pogled na Moslavačku goru. Smješteno u blizini malenog mjesta Šumećani, kod Ivanić-Grada, ovo seosko imanje okruženo vinogradima oduševljava svoje posjetitelje uređenjem u retro – autohtonom etno stilu i vrhunskom ponudom jela i pića.

Okusi zagrebačkog kraja

Imanje Kezele idealna je izlet destinacija na kojoj možete uživati domaćoj kuhinji i kušanju vina, rakija, likera i ostalih seoskih delicija.

Osim uživanja u hrani i piću, ovo rustikalno imanje nudi bijeg od užurbane svakodnevice, uživanje u prirodi. Izletište je idealno za sve uzraste, parove i obitelji s djecom koja će moći uživati u druženju s domaćim životinjama.

Posebna atrakcija imanja su konji, koje je moguće hraniti, jahati i maziti, a ako ste zainteresirani za povijest ovog kraja, imanje Kezele ima i bogatu izložbenu etnografsku zbirku starina s čak 4.000 predmeta koje pokazuju kakve su predmete nekada seljaci koristili u svakodnevnom životu. Obitelj Kezele je sačuvala čak sedam tradicijskih objekata koji se koriste u turističke svrhe.

Njegova veličanstvena ljepota idealna je pozadina najljepših jesenskih fotografija

Osim što je imanje popularna destinacija za jednodnevne izlete, ovdje se nerijetko već godinama održavaju vjenčanja, proslave rođendana i zaruka radi svoje vrhunske gastro ponude i predivne rustikalne foto kulise.

Idilično imanje Kezele jedan je naših glavnih favorita kada je riječ o turizmu u kontinentalnoj Hrvatskoj, a ako je i vas oduševilo i planirate posjet, sve informacije dobit ćete na Seoski turizam Kezele službenoj web stranici.