Dom

RECEPT: Za večeru radimo rižu na mlijeku

admin 02. travnja 2020.

Brzo, jednostavno i ukusno, kuhaču u ruke!

Bilo da se radi o doručku, desertu ili večeri riža na mlijeku idealan je izbor kada poželimo nešto slatko. Kako smo trenutno “zatočeni” u svojim domovima ovo je idealna prilika za skratiti vrijeme i slatkim desertom iznenaditi ukućane.

Neka vam brza i jednostavna priprema bude inspiracija za večerašnji desert, a mi vam donosimo nekoliko sitnica od kojih će rezultat biti još bolji. Preporuka je koristiti okruglu rižu koja je bogata škrobom, a izbjegavati usko zrno jer smjesa treba više ličiti pudingu nego rižotu.

RECEPT: Desert u čaši ispunjen šumskim voćem, bijelom čokoladom i pistacijama!

Budući da riža sama po sebi nema okus ona odlično stapa kombinacije okusa stoga se možete poigrati i na kraju dodati što god vam najviše odgovara.

Od raznih orašastih plodova za one koji teže zdravom do čokoladnog posipa za one slatkoljupce, lepeza izbora je široka, a ukusan desert zajamčen.

Kako ipak naginjemo slatkoljupcima donosimo vam recept za rižu na mlijeku s kakaom i cimetom.

SASTOJCI

  • 4 šalice mlijeka
  • 1 šalica riže
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica kokosa

PRIPREMA

Operite rižu u hladnoj vodi i pustite da malo odstoji u njoj kako bi omekšala. U posudu ulijte mlijeko i kuhajte ga oko 3 minute. Dodajte šećer i rižu te sve kuhajte na srednjoj vatri oko 8 minuta, tj. dok smjesa ne zakuha. Smanjite vatru na najslabije, dodajte cimet, poklopite i pustite da se kuha oko 8 minuta. Za kraj pospite smjesu kakaom i kokosom te konzumirajte toplo.

Dobar tek!