RECEPT: Za večeru radimo rižu na mlijeku
Brzo, jednostavno i ukusno, kuhaču u ruke!
Bilo da se radi o doručku, desertu ili večeri riža na mlijeku idealan je izbor kada poželimo nešto slatko. Kako smo trenutno “zatočeni” u svojim domovima ovo je idealna prilika za skratiti vrijeme i slatkim desertom iznenaditi ukućane.
Neka vam brza i jednostavna priprema bude inspiracija za večerašnji desert, a mi vam donosimo nekoliko sitnica od kojih će rezultat biti još bolji. Preporuka je koristiti okruglu rižu koja je bogata škrobom, a izbjegavati usko zrno jer smjesa treba više ličiti pudingu nego rižotu.
Budući da riža sama po sebi nema okus ona odlično stapa kombinacije okusa stoga se možete poigrati i na kraju dodati što god vam najviše odgovara.
Od raznih orašastih plodova za one koji teže zdravom do čokoladnog posipa za one slatkoljupce, lepeza izbora je široka, a ukusan desert zajamčen.
Kako ipak naginjemo slatkoljupcima donosimo vam recept za rižu na mlijeku s kakaom i cimetom.
SASTOJCI
- 4 šalice mlijeka
- 1 šalica riže
- 2 žlice šećera
- 2 žlice kakaa
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica kokosa
PRIPREMA
Operite rižu u hladnoj vodi i pustite da malo odstoji u njoj kako bi omekšala. U posudu ulijte mlijeko i kuhajte ga oko 3 minute. Dodajte šećer i rižu te sve kuhajte na srednjoj vatri oko 8 minuta, tj. dok smjesa ne zakuha. Smanjite vatru na najslabije, dodajte cimet, poklopite i pustite da se kuha oko 8 minuta. Za kraj pospite smjesu kakaom i kokosom te konzumirajte toplo.
Dobar tek!